INTERNET<>
032017<><>

WWW vodič

Film Threat

Nakon tri decenije postojanja, magazin Film Threat neslavno je ugašen 2015. godine. Srećom, zahvaljujući uspešnoj kampanji prikupljanja sredstava putem Kickstartera, Film Threat ponovo radi. Ovaj sajt ceniće svi ljubitelji filma koji su naklonjeni delima iz nezavisne produkcije. Uz obilje vesti, tu su recenzije aktuelnih filmova, kao i četiri podkasta mesečno koja prate dešavanja u filmskoj industriji. Ipak, najimpresivniji deo sajta su kvalitetni intervjui sa autorima, kao što su Frensis Ford Kopola, Spajk Li ili Dejvid Linč.

filmthreat.com

Cinetrii

Tvorci sajta Cinetrii ubeđeni su da su otkrili idealni algoritam za preporuku filmova koje niste gledali. Sistem od vas zahteva samo da upišete naslov bilo kog filma koji vam se dopada (ili samo nekoliko slova iz naslova, pa iz padajućeg menija izaberete pun naziv filma). Nakon toga, na osnovu citata filmskih kritičara koji su u svojim recenzijama povlačili paralele između određenih naslova, Cinetrii vam preporučuje sve filmove koji imaju neku vezu sa unetim naslovom. Pretragu možete da ograničite na novije ili starije filmove od unetog.

www.cinetrii.com

Climatune

Ako i vremenski uslovi i muzika utiču na vaše raspoloženje, da li onda vremenski uslovi utiču na to kakvu muziku želite da slušate? Sajt Climatune polazi od pretpostavke da je odgovor na prethodno pitanje potvrdan i kombinuje podatke o meteorološkim uslovima širom planete sa pesmama koje slušaju korisnici servisa Spotify na datim lokacijama, da bi napravio idealne playliste za svaku vremensku priliku. Sajt po defaultu prepoznaje kakvo je vreme u vašem okruženju, ali meteorološke uslove (pa sa njima i muziku) možete i sami da menjate.

weather.withspotify.com

Vine arhiva

Krajem prošle godine, Twitter je zatvorio Vine, svoj bespotreban, ali veoma zabavan servis za pravljenje video-snimaka od šest sekundi, koje ste mogli da podelite sa svetom. Iako više ne možete da pravite nove vineove, Twitter je početkom februara postavio online arhivu svih postojećih klipova snimljenih između 2013. i 2016. godine. Klipove možete da pretražujete po godinama postavljanja, po kategorijama, kao što su životinje, komedija, muzika i sport. Takođe, možete da pregledate profile korisnika i njihove favorite u vidu playlisti.

vine.co

Land Lines

Svakog meseca se trudimo da se na spisku linkova koje predstavljamo obavezno nalazi i po jedan Google eksperiment, koji najčešće ničemu ne služi, ali je vrhunski zabavan. Ovog puta to je Land Lines, eksperiment koji prepoznaje kretanje vašeg kursora i uparuje ga sa vazdušnim snimkom zemljine površine, na kome neka prirodna formacija pravi po krajoliku istu liniju koju ste vi nacrtali na ekranu. Sajt ima dve opcije – ’draw’, koja nakon poteza mišem prikazuje jednu statičnu sliku i ’drag’, kada se slike neprestano nadovezuju jedna na drugu.

lines.chromeexperiments.com

Unfiltered

Preko Googlea možete da pratite vesti iz celog sveta, a ako ste vizuelni tip, onda ćete znati da cenite sajt Unfiltered News. U pitanju je sistem koji iz svake zemlje u svetu sakuplja sto najbitnijih Google vesti i od njih pravi interaktivnu mapu koju možete da pretražujete bilo po lokaciji, bilo po temi. Kada izaberete neku zemlju ili kategoriju vesti, na panelu sa desne strane pojavljuju se opcije za pregledanje srodnih vesti iz iste kategorije u drugim zemljama, kao i opcija da u istoj zemlji pretražujete arhivu od godinu dana.

unfiltered.news

Dragan KOSOVAC

 
.rs
Revolucija u finansijama
Digitalni sertifikati Let’s Encrypt
Pretraživači i digitalna prava
WWW vodič
Šta mislite o ovom tekstu?
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera