TEST DRIVE<>
022017<><>

Allocacoc AudioCube Portable

Okružujući drekavac

Kompanija Allocacoc poznata je po svojim „kockastim” proizvodima, pa je, sasvim predvidivo, takav i njihov Bluetooth zvučnik. AudioCube ima čak četiri „drekavca”, na sve četiri bočne strane, a pored toga ima i neku vrstu sabvufera. Zvučnik nije premali, smešten je u kocku sa stranicama od 11 centimetara, ali je sasvim izvodljivo poneti ga na izlet ili u park, a baterijsko napajanje deklarisano je na čak 12 časova rada.

Proizvođač ne navodi podatke o snazi upotrebljenih zvučnika, ali s obzirom da su prečnika 52 milimetra i, kada ih uporedimo sa modelima drugih proizvođača, pretpostavljamo da svaki pruža oko pet vati muzičke snage.

Na gornjoj stranici kocke je meka plastična membrana ispod koje se oseća taster za uključivanje. Međutim, ta membrana ima i zvučnu funkciju, s obzirom na to da naglašava niske tonove. Na jednoj od ivica kocke nalaze se tasteri ’play’, ’minus’ i ’plus’, kao i 3,5-milimetarski džek za žično povezivanje se nekim izvorom zvuka. Najčešće ćete, naravno, ipak koristiti Bluetooth i puštati muziku sa mobilnog telefona.

Na donjoj strani je konektor za naponski kabl, što znači da je u samoj kocki smešten adapter za punjenje ugrađene baterije. Baterija je kapaciteta 4800 mAh i, kao što rekosmo, pruža do 12 sati slušanja, mada je to u praksi nešto manje, a zavisi od toga koliko ga agresivno koristite. Inače, Allocacoc ima i model koji nije „Portable”, što znači da nema bateriju.

AudioCube se pri uključivanju, Bluetooth uparivanju i isključivanju odaziva odgovarajućim simpatičnim zvučnim semplovima. Zvučničiće koji su glasni i mali, nazvali smo „drekavcima”, ali mnogi od njih su zapravo „pištavci”. Ovde, oko 20 vati ukupne snage iz sprave zapremine 1,33 litra daje vrlo impresivne rezultate jačine zvuka, a nismo razočarani ni kvalitetom. Naime, ova zvučna kocka ima prilično širok zvučni spektar i spremni smo da poverujemo u frekventni opseg koji deklariše proizvođač.

Tihomir STANČEVIĆ

 
Intel Core i5-7600K i Gigabyte Aorus GA-Z270X-Gaming 9
Sapphire Radeon RX 480 Nitro 8 GB
Fujitsu Primergy RX2540 M2 i HP Enterprise DL380 Gen9
Netgear ReadyNAS RN526X
KingDian S180 60GB SSD
Samsung Gear 360
Allocacoc PowerCube Extended USB
Urbanista Copenhagen i London
Jabra Sport Coach
Allocacoc AudioCube Portable
Šta mislite o ovom tekstu?
Tenda A301 Wireless N300 Universal Range Extender
Adata A10050QC Power Bank
Netgear Powerline 500
TP-Link Archer C60

Osnovno:
Bluetooth 4.0, 4 zvučnika od 52 mm (pretpostavka: po 5 W), frekventni opseg 40-20.000 Hz
Ostalo:
baterija 4800 mAh, 3,5 mm audio ulaz, dimenzije 11 × 11 × 11 cm, masa 1,3 kg
Proizvođač:
Allocacoc
Kontakt:
Tehno dućan
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera