TEST DRIVE<>
022017<><>

Jabra Sport Coach

Fitnes sluške

Iz poznate kompanije Jabra, stiže nam neobičan fitnes gedžet – bežične slušalice opremljene Bluetooth 4.0 komunikacionim protokolom. Sluškice su teške svega 16 grama, dužina kabla iznosi 60 centimetara, a izrada zadovoljava IP55 standard. To znači da su Jabra Sport Coach otporne na prašinu, vlagu, znoj i udarce.

Neobično nam se svidelo što se u paketu pored samih slušalica dobijaju i rezervne silikonske kapice u čak tri veličine i tri para silikonskih navlaka-držača (takođe različitih veličina), čija je namena da „bubice” drže na svom mestu tokom vežbanja i omoguće maksimalan kvalitet zvuka. Lep dodatak je i torbica u koju nakon treninga možete da odložite slušalice i „rezervne delove”.

Bez komunikacije sa (besplatnom) eksternom aplikacijom – Jabra Sport Life, slušalice mogu da se koriste isključivo za slušanje muzike ili kao handsfree uređaj. Instalacijom pomenutog programa, „otključavaju” se sve mogućnosti, a tu se, pre svega, misli na virtuelnog trening kompanjona koji vas tokom vežbanja obaveštava o pređenom putu, brzini kretanja, potrošenim kalorijama i ostalim važnim aspektima vežbanja. Ova neobična kombinacija softvera i hardvera, ne koristi se isključivo za trčanje (na traci) ili (brzo) hodanje, već je na raspolaganju i podrška za klizanje, planinarenje, skijanje, korišćenje eliptika, kao i za vožnju bicikla. Prijatno iznenađenje je što Jabra Sport Coach može da se koristi i prilikom vežbanja u teretani, pa čak predlaže sijaset unapred pripremljenih planova vežbanja koji „napadaju” određene grupe mišića (podržano je oko 70 vežbi u ovom momentu). Naravno, trening možete da prilagodite i sopstvenim potrebama. U tom slučaju, od vas se očekuje da definišete koje ćete vežbe raditi, koliko se ponavljanja podrazumeva, odnosno koliko serija je potrebno „obrnuti, i kolika je pauza između njih.

Manje iskusnim korisnicima upotreba aplikacije može da zada glavobolje zbog izuzetno velikog broja mogućnosti i neintuitivnog upravljačkog okruženja. Potrebno je mnogo vremena da se naviknete na komandni interfejs i program naterate da radi za vas. Inače, Jabra Sport Life može da prati postignute rezultate i prezentuje vam ih. Isto tako, vi možete da nametnete željeni tempo, dužinu treninga ili, recimo, broj kalorija koji želite da potrošite pre isteka vremena. O svemu tome ćete blagovremeno biti obaveštavani zvučnim signalom.

Kvalitet zvuka koji Jabra Sport Coach donosi je više nego zadovoljavajući – basovi su duboki, a visoki tonovi naglašeni. Tokom vežbanja može da se sluša muzika, koja se automatski utišava kada trening kompanjon ima šta da vam saopšti. Komande se nalaze na desnoj slušalici u obliku tri meka tastera koji se koriste za (de)aktiviranje slušalica, prelazak sa pesme na pesmu, ili za kontrolu intenziteta zvuka. Zanimljivo je da se u levoj slušalici nalazi senzor pokreta (i još jedan taster) koji se koristi kao svojevrsni pedometar, ali i „brojač” ponavljanja obavljenih vežbi. Ne mogu sve vežbe da profitiraju od njegovog prisustva,što je jasno naznačeno. Pomenuti taster nazvan je „sportsko dugme” i koristi se za pozivanje programa, baš kao i za pokretanje/zaustavljanje vežbi.

Jabra Sport Coach krasi izuzetan kvalitet (praćen i odgovarajućom cenom, nažalost), i mnoštvo mogućnosti na čije prisustvo se lako navikavate. Zahvaljujući silikonskim kapicama različite veličine i pomenutim navlakama-držačima savršeno stoje na mestu tokom vežbanja, dok je pasivni sistem za redukciju šumova zaslužan što je zvuk u većini slučajeva jasan i razumljiv. Nije nam se dopalo što je mikro USB konektor za punjenje baterije sakriven ispod desne silikonske navlake koja mora da se svuče u potpunosti da bi mu se pristupilo. Isto tako, baterija relativno kratko traje (oko pet sati aktivnog korišćenja), pa problem postaje još izraženiji zbog potrebe da konektoru često pristupate. Takođe, postavlja se pitanje da li su u Jabri preterali sa cenom, pogotovo kada se uzme u obzir da se sličan efekat može dobiti i sa običnim slušalicama i namenskim programima. Ne u ovom obimu, komforu i kvalitetu, ali blizu njega.

Vladimir PISODOROV

 
Intel Core i5-7600K i Gigabyte Aorus GA-Z270X-Gaming 9
Sapphire Radeon RX 480 Nitro 8 GB
Fujitsu Primergy RX2540 M2 i HP Enterprise DL380 Gen9
Netgear ReadyNAS RN526X
KingDian S180 60GB SSD
Samsung Gear 360
Allocacoc PowerCube Extended USB
Urbanista Copenhagen i London
Jabra Sport Coach
Šta mislite o ovom tekstu?
Allocacoc AudioCube Portable
Tenda A301 Wireless N300 Universal Range Extender
Adata A10050QC Power Bank
Netgear Powerline 500
TP-Link Archer C60

Osnovno:
dimenzije „bubice” 18 × 21 × 32 mm, težina 16 g, dužina kabla 60 cm, prečnik zvučnika 6 mm, Bluetooth 4.0 konekcija, senzor pokreta, glasovna navigacija tokom vežbanja
Ostalo:
IP55 sertifikat, punjiva baterija, pasivna redukcija šumova, primanje poziva, kontrola muzičkog plejera, četiri komandna tastera, mikro USB priključak
Proizvođač:
Jabra
Kontakt:
Tehno dućan
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera