TEST OF TIME<>
022017<><>

Arcade Pool

Uprkos dominaciji 3D simulacija bilijara, mahom nastalih pod dirigentskom palicom Arčera Maklina, Team 17 je 1994. godine napravio Arcade Pool, igru koja je u startu za konkurencijom zaostajala za jednu dimenziju. Upravo se iza odsustva mnoštva sitnih podešavanja i izbora pogleda iz različitih perspektiva krije prednost ove igre, jer Arcade Pool nudi samo ono najosnovnije, ali i najbitnije – instant zabavu. Pogled na bilijarski sto je odozgo, a celokupan prostor za igru zauzima samo jedan ekran, pa pitanjima kao što su: „Gde su moje kugle?”, ovde nema mesta. Interfejs je spartanski, a pored stola prevučenog čojom, na ekranu se nalazi prostor i za skalu jačine udarca, poziciju udarca štapa u belu kuglu (što je od pomoći pri izvođenju spinova), te šture informacije o igračima. Kako što sâm naziv igre sugeriše, u pitanju je arkada, pa će vam društvo uvek praviti i linija koja pokazuje putanje bele kugle, čak i nakon sudara sa drugim kuglama ili martinelom. Što se izbora igre tiče, postoji ukupno devet varijanti bilijara, od kojih je US 8 Ball Pool najpribližniji našim pravilima, dok ćete pravila ostalih verzija lako naučiti uz detaljna uputstva u samoj igri.

Napraviti igru ovog tipa nije neka nauka, ali je, takođe, neosporno da Arcade Pool više od dve decenije odoleva zubu vremena, koji je već dobro izgrickao mnoge njene savremenike. Što se tiče mehanike i zaraznosti, glatko tuče i današnje „zezalice” na ovu temu.

Darko MIHOKOVIĆ

 
Night Slashers
Arcade Pool
Šta mislite o ovom tekstu?
4-D Warriors
Air Bucks
The Hand
Frantic Freddie

Platforma:
Amiga 500
Adresa:
goo .gl /vzBkFH
Veličina:
702 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera