PHONE ZONE<>
012017<><>

Wiko U Feel

Téléphone intelligent

Za jednog poletarca mobilne industrije, Francuska kompanija Wiko u svom portfoliju ima pozamašan broj dobro uobličenih telefona koji svoju publiku nalaze uglavnom u mlađoj populaciji, a svaki od njih se ističe ponekim zanimljivim detaljem – npr. Fever svetli u mraku, Highway Pure je neobično tanak, dok Ufeel predstavlja prvi smartfon sa senzorom za svih pet prstiju u cenovnoj kategoriji do 200 evra.

Pored naprednog skenera otiska prsta koji svakom prstu na ruci može da dodeli različitu funkciju, Wiko Ufeel se ističe i upečatljivim dizajnom, sa ispupčenim „2,5D” ekranom na prednjoj strani, udobno zaobljenim metalnim okvirom u sredini i neobičnim poklopcem na zadnjoj strani koji je napravljen od specijalno obrađene „čupave” plastike koja se pod prstima oseća kao nežan šmirgl papir. Osim što ostavlja neobičan utisak, ovaj materijal obezbeđuje pojačano trenje zbog koga telefon ne klizi u ruci i ne skuplja masnoću s prstiju (glossy ekran, nažalost, nije lišen tog problema). Telefon je kvalitetno sklopljen, robustan je i čvrst, a isporučuje se u nekoliko zanimljivih boja, koje dodatno ističu njegovu posebnost.

Ufeel je opremljen petoinčnim IPS ekranom sa izuzetno dobrim osvetljenjem širokog dinamičkog opsega i kontrastom kakav se retko viđa čak i na najskupljim LCD panelima. Niža rezolucija od one na koju smo navikli kod novijih modela iste dijagonale opravdana je nižom cenom uređaja i ona ne utiče značajnije na kvalitet slike. Uglovi gledanja su solidni – pri okretanju ekrana boje zadržavaju kvalitet, ali se kontrast brže menja. Glavna kamera je opremljena Sonyjevim senzorom rezolucije 13 megapiksela, dok selfi aparat hvata širi ugao i snima u maksimalnoj rezoluciji od pet megapiksela. Oba aparata su opremljena blicem (eto sreće za pasionirane „selfičare”), a postoji i mogućnost reprodukcije slike u slici, odnosno kombinovanog prikaza prednje i zadnje kamere. Kvalitet fotografija nije baš na najvišem nivou, pogotovo kada se ocenjuju oštrina i količina detalja.

Na planu performansi, Wiko Ufeel je opravdao, ako ne i prevazišao očekivanja. Četvorojezgarni Mediatekov čipset u svakodnevnim aktivnostima pruža sve što je potrebno za udoban rad i igranje, a solidno se pokazao i na sintetičkim testovima, kao i tokom igranja. Odličnih tri gigabajta RAM dosta znači pri radu sa više aplikacija, a po većini brzinskih parametara ovaj model se smešta negde između modela Samsung Galaxy J5 (2016) i Huawei Honor 5c. To je svakako odličan rezultat. Interna memorija će brzo usahnuti, jer od 16 gigabajta korisniku na raspolaganju ima tek nešto više od 10 gigabajta. Srećom, microSD kartica od 64 gigabajta rešava taj problem. Pri jačem opterećenju, Ufeel ima tendenciju da se prilično zagreje, pretežno u gornjem delu, gde je smešten veći deo iznutrica. Zvučnici su glasni i precizni, dok baterija pod većim opterećenjem brzo ostaje bez „soka”, ali u proseku pruža standardna 24 sata bez dopunjavanja.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Lenovo Moto Z + MotoMods
LG G5 SE
Wiko U Feel
Šta mislite o ovom tekstu?
Huawei Mate 9
MuscleMatics
ChronoSpin
Story of Life
iMigraine
Silk Paints
ALIVE Movie Maker
Adobe Photoshop Fix
Adobe Photoshop Sketch
PhotoScan by Google Photos
Noisli
Contextual App Folder
Fingerprint Gestures

Operativni sistem:
Android 6.0
Dimenzije:
143 x 70,7 x 8,5 mm / 145 g
Ostalo:
Mediatek MT6735 čipset (quad-core 4 x 1,3 GHz Cortex-A53 CPU + Mali-T720 GPU), 5” IPS LCD (720 x 128˙0, 294 ppi), 3 GB RAM, 16 GB interne memorije, microSD do 64 GB, Bluetooth v4.0 A2DP, Wi-Fi 802.11 b/g/n/Direct/DLNA/hotspot, GSM/HSPA/LTE, microUSB v2.0, USB OTG, 13 Mpx 1080p@30 fps / 5 Mpx, micro-SIM dual, Li-Ion baterija 2500 mAh
Performanse:
AnTuTu 31901, Geekbench 543 (Single-Core), 1465 (Multi-Core)
Proizvođač:
Wiko
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera