TEST PLAY<>
062016<><>

The East New World

Retko smo u prilici da isprobamo softver kineskih autora, a The East New World potvrđuje nepisano pravilo da su Kinezi majstori pozajmljivanja tuđih ideja i prepakivanja u za nijansu drugačiju ambalažu (što ne mora uvek da ispadne rđavo). Iskusno oko igrača sa višedecenijskim stažom odmah će uočiti da je ovde reč o klonu igara iz serijala Wonderboy, tačnije delova Monsterland i Dragon’s Trap, pa ćemo kao takvog i da ga tretiramo. Počev od osnovne ideje spašavanja sveta koja prati razvojni put glavnog junaka od goluždravog detenceta ka nabudženom heroju u oklopu, preko bazičnih RPG elemenata i skupljanja novčića, pa do dizajna protivnika (statične zmije i zakukuljene lebdeće aveti su direktno preslikane iz Wonderboya), previše je sličnosti da bi se radilo o pukoj slučajnosti, ali ćemo ovom prilikom autorima da oprostimo i sačuvaćemo katran i perje za neku drugu priliku.

Igrači sa dužim stažom odmah će uočiti da je ovde reč o klonu igara iz serijala Wonderboy, tačnije delova Monsterland i Dragon’s Trap.

Pošto ste se latili mača koji je za pet glava viši od vas i dali se u boj za slobodu, pravdu i bonove za topli obrok, tokom ove platformske avanture sretaćete razne likove kao što je lebdeće krzneno stvorenje po imenu Puding (ne kolutajte očima, još je gori primer devojčica koja svog tigra zove Banana) od kojih će se neki permanentno nastaniti u početnom seocetu, nakon čega za novčanu nadoknadu nude nove komade opreme i različite zadatke. Igra je prepuna skrivenih prolaza i tajnih odaja, a neke od njih kriju suvenire kojima uređujete enterijer svog kućerka. Pre ili kasnije desiće se da niste u stanju da očistite neku deonicu ili bossa, mada su se programeri sažalili i ostavili mogućnost slobodnog povratka na prethodne nivoe gde možete da skupljate exp poene do mile volje. Želja za što boljom opremom ume da bude zarazna i tera igrača da gura dalje. Međutim, na kraju se sve svodi na par minuta avanture, upijanje šamara i još jedno u nizu poniženja, povratak u grad i kupovinu jače mlatilice, zatim ponovni pokušaj eliminacije jačeg protivnika i tako do prekosutra, pa se sve brzo pretvara u monotoniju.

Za pet evra koliko košta The East New World igra sadržajno ima šta da ponudi, ali ko ne plati na mostu, plati na ćupriji. Verujemo da grafički prikaz deluje solidno na malim ekranima telefona, ali razvučen na monitor deluje ružnjikavo i neinspirativno, sa bezrazložno niskim frejmrejtom koji zamara oči. Dizajn nivoa takođe pati od nedostatka mašte, a štrafte koje se sporadično pojavljuju na ekranu odaju amaterizam. Opredelili se za upravljanje tastaturom ili gejmpedom, svejedno ćete morati da posegnete za mišem tokom šetnje kroz menije i razgovora sa likovima. Sigurno je da igra baš i nije rafinirana i njeno poreklo sa mobilnih uređaja je primetno na svakom ćošku. Nekoliko slojeva farbe donelo bi joj veću ocenu, ali svejedno predstavlja pristojnu zanimaciju za smešne pare. Nije loše za kopiju.

Jan ČMELIK

 
DOOM
Stellaris
Battlezone 98 Redux
Battleborn
Uncharted IV: A Thief’s End
TransOcean 2: Rivals
Fragments of Him
P·O·L·L·E·N
Offworld Trading Company
Pang Adventures
Action Legion
Shadow of the Beast
SpeedRunners
Rogue Stormers
March of the Living
Act of Aggression – Reboot Edition
Shardlight
The East New World
Šta mislite o ovom tekstu?

Platforma:
PC, iOS, Android
Potrebno:
dual core procesor, 1 GB RAM
Poželjno:
quad core procesor, 2 GB RAM
Veličina:
375 MB
Adresa:
nw .ten10 .cn /index _en .html
PEGI:
nema

66
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera