TEST PLAY<>
022015<><>

Sentinels of the Multiverse

Pre četiri godine, studio Greater Than Games izdao je stonu igru sa kartama Sentinels of the Multiverse u kojoj igrači kontrolišu tim superheroja i zajedno se bore protiv negativaca. U oktobru prošle godine isti studio je pretočio ovu kartičnu igru u elektronsko izdanje koje se pojavilo prvo na Androidu i iOS-u, a poslednjih dana decembra pojavila se i verzija za PC na Steamu.

Elektronsko izdanje kartične igre o stripolikoj borbi tima superheroja protiv opasnog negativaca.

Osnova igre je prilično jednostavna. Svaka bitka je okršaj tri do pet heroja protiv jednog negativca. Heroj i negativci označeni su sopstvenom kartom sa karakteristikama, moćima i sposobnostima, a svaki od njima ima i svoj akcioni špil. Sem toga, svaka bitka se odvija u specifičnom okruženju koje dodatno modifikuje moći likova i pravila igre. U osnovnoj verziji igre, od početka vam je dostupno deset heroja i oni se bore protiv četiri negativca u četiri okoline. Ispunjavanjem specijalnih izazova može da se otključa dodatnih šest likova (četiri heroja i dva negativca). Navedene brojke možda ne deluju impresivno, ali čistom kombinatorikom dolazimo do nekoliko hiljada kombinacija tako da ćete potrošiti mnogo, mnogo vremena pre nego što odigrate dve identične partije. Samo igranje odvija se na, ponovo klasičan, kartični način – smenjuju se potezi. U svakom potezu svaki igrač može da uradi sledeće: da odigra jednu kartu iz ruke, da upotrebi jednu aktivnu moć i da izvuče novu kartu iz svog špila. Odstupanja od ovog pravila se dešavaju ako modifikatori i specijalne okolnosti na kartama kažu drugačije. Takođe, u svakom potezu po jednu akciju ima negativac i svaki njegov henchmen, a tu je i takozvana environment faza. U svakom potezu, u zavisnosti od nasumično odabrane okoline gde se odvija bitka, „okolina” igra jednu nasumičnu kartu – to je događaj koji utiče na sve likove i stavlja ih u opasnost (više heroje nego negativce). Kao što pretpostavljate, strateški i taktički izazov ove igre je upotreba heroja koje imate u timu i karata koje držite u ruci da se izborite sa nasumičnim događajima iz okoline i iskoristite kombinacije i sinergije heroja i karata da pobedite negativca.

Sentinels of the Multiverse u svojoj digitalnoj formi otklanja diskusije oko pravila i konsultovanja svih karata u igri kako bi se izračunalo šta se tačno desilo i koje su vam opcije na raspolaganju u sledećem potezu pa je igranje glatko i brzo. Istovremeno, upravo to otklanja i deo draži ovih igara, ljudsku interakciju i rasprave između prijatelja koji prosto moraju jedni druge da nadmaše, i makar malo prevare, pogotovo kada se radi o igrama. Čak i po niskoj ceni od 15 evra za osnovni komplet, nekako se čini da ova, na kratke staze svakako zabavna, igra pruža manje nego što od nje očekujete.

Dragan KOSOVAC

 
Elite: Dangerous
Ziggurat
Resident Evil HD Remaster
Outcast 1.1
Warhammer Quest
Assetto Corsa
Karmaflow: The Rock Opera Videogame; Act 1
It’s A Wipe!
Sentinels of the Multiverse
Šta mislite o ovom tekstu?
McDROID
Metrocide
Tengami

Platforma:
Windows, Mac OS X
Potrebno:
x86 procesor sa SSE2 instrukcijama, 2 GB RAM, DX9 sa shader model 2.0
Veličina:
2 GB download
Adresa:
sentinelsofthemultiverse .com

73
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera