NA LICU MESTA<>
042014<><>

24h za web app

Hackathon, Računarski fakultet, 15. mart

Hackathon na RAF fakultetu okupio je studente koji su dobili zadatak da naprave web aplikaciju koja će se na neki način koristiti u edukativne namene korisnika. Po ulasku u prostorije fakulteta neposredno pred predstavljanje radova, prošli smo pored učionica, od kojih je svaka bila rezervisana za po jedan od 14 timova.

Rešenja su takmičari predstavljali verbalnom prezentacijom članova ekipe, sa ili bez slajdova, ali bez pokretanja aplikacije (koju su naknadno testirali članovi komisije). Rešenja su se zasnivala uglavnom na varijacijama na temu agregacija obrazovnih tema prilagođenih svakom ulogovanom korisniku aplikacije. Korisnik bi i sam morao doprinositi aplikaciji radovima koji bi pomagali drugima, pa bi se kroz sistem bodovanja (npr. Stack Overflow) nekako napredovalo u istoj.

Tim „3x20” napravio je web aplikaciju koja omogućava ljudima koji žele da nauče nešto novo da sa lakoćom vide niz koraka koji su neophodni kako bi stekli tu veštinu i/ili neophodno znanje (npr. znanja iz matematike su neophodna za određena znanja iz fizike). Aplikacija omogućava lako kreiranje ovih nizova koraka za različite oblasti od strane stručnih lica, kao i pretragu od strane korisnika.

Tim „Drugari” napravio je web aplikaciju koja omogućava pravljenje i vođenje projekata na kojima mogu učestvovati studenti i srednjoškolci, a koje bi vodili profesori (ili drugi studenti) koji bi omogućili učenje kroz pružanje materijala za učenje od strane osobe koja vodi projekat, ali i razmenu znanja i iskustva od strane svih učesnika na projektu. Kada malo bolje razmislimo, sličan sistem upravo asistenti i profesori primenjuju putem seminarskih zadataka kako bi im studenti napisali naučne radove.

Tim „The Matfs Four” napravio je platformu koja omogućava lako pravljenje igrica, kvizova znanja, kroz koje korisnici mogu lako učiti različite oblasti, sa fokusom na matematiku i programiranje.

Jedna ekipa je izrazila nezadovoljstvo time što je ceo događaj trajao znatno duže nego što su oni očekivali, a što nije unapred nigde istaknuto. Ipak i oni su na kraju odlučili da prezentuju svoj rad. Svidelo nam se što su članovi žirija u sastavu Branislav Milojković (RAF), Ivan Bjelajac (Devana Technologies), Aleksandar Branković (Infobip) i Aleksandar Tomić (MDCS) bili koncentrisani i pratili prezentacije radova, što se videlo kroz interesantna potpitanja koja su postavljali takmičarima.

Ognjen POPOVIĆ

 
 TRŽIŠTE
SoC (System on a Chip) rešenja

 PRIMENA
Računari i automobilizam
Inteligentna odeća

 NA LICU MESTA
Samsung prezentacija
Dan internet domena Srbije
Hackathon na RAF-u
Šta mislite o ovom tekstu?

 KOMPJUTERI I FILM
Captain America: The Winter Soldier
The Amazing Spider-Man 2
Transcendence
Rio 2
Filmovi, ukratko

 DOMAĆA SCENA
Prava i obaveze potrošača tehničke robe

 SERVIS
Novi život starog računara (13): Sopstveni cloud server

 PRST NA ČELO
Uticaj
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera