KOMPJUTERI I FILM<>
062013<><>

Filmovi, ukratko

Internship

Nakon prošlogodišnjeg filma The Watch, Vins Von, Šon Livaj i Džered Stern ponovo rade zajedno na još jednoj komediji. Film Internship prati Bilija i Nika, dva sredovečna prodavca koji gube posao kada njihovu zastarelu kompaniju pregazi digitalno doba. U želji da dokažu da ih vreme nije pregazilo i potencijalno dobiju jedan od najboljih poslova današnjice – Nik i Bili se prijavljuju u Guglov program za stažiste gde će brzo shvatiti da moraju da se promene iz korena ako žele da uspeju u novom okruženju. U glumačkoj postavi su Vins Von, Oven Vilson, Roz Birn, Asif Mandvi, Džoš Gad i Džon Gudmen.

S.H.I.E.L.D.

 
Desetog maja je zvanično potvrđeno da će ove jeseni na američkoj TV mreži ABC krenuti serija „Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.” iza koje stoje slavni Džos Vidon, njegov brat Džed i Maorisa Tančaroen. Serija će pratiti avanture agenata tajne organizacije S.H.I.E.L.D. iz Marvelovih stripova i nadovezaće se na događaje nakon prošlogodišnjeg megahita Avengers. Serija će da ima kontakte i sa budućim Marvelovim filmovima, kao što je „Captain America: The Winter Soldier”. Glavni lik u seriji biće slavni agent Kolson kojeg ponovo tumači Klark Greg, a tu su i Ming-Na Ven, Elizabet Henstridž, Ian De Kasteker i Kloi Benet.

Gravity

Nakon relativno duge pauze od sedam godina, ove jeseni u bioskope konačno stiže novi film slavnog meksičkog režisera Alfonsa Kuarona. Gravity je priča o dvoje astronauta koji preživljavaju katastrofalnu havariju svemirske stanice u Zemljinoj orbiti, ali ostaju napušteni u svemiru bez komunikacije s površinom planete. Astronaute tumače Džordž Kluni i Sandra Bulok. Kako se veći deo filma odvija u orbiti, na spektakularnim digitalnim efektima radila su čak četiri studija. Sem toga Gravity je sniman digitalnim kamerama visoke rezolucije, a zatim postprodukcijski konvertovan u 3D.

Thor: The Dark World

 
Drugi film u Marvelovoj „Fazi 2” je Thor: The Dark World koji dolazi u bioskope ovog novembra. Mračni svet iz podnaslova Svartalfhajm, jedan od devet svetova iz nordijske mitologije. Ovaj svet je takođe dom mračnih vilenjaka koje će zli Malekit povesti u borbu protiv Asgarda i Midgarda. Tor će se vratiti na Zemlju i povesti Džejn Foster u opasnu avanturu koja će odlučiti sudbinu svih devet svetova. Dok se većina glumaca iz prvog filma vratila svojim starim ulogama, režiju ovog filma je od Keneta Brane preuzeo Alan Tajlor (Game of Thrones).

Sin City: A Dame to Kill For

Nakon osam godina čekanja i odugovlačenja, nastavak kultnog filma Sin City stiže u bioskope ove jeseni. Kao originalni Sin City, i A Dame to Kill For će imati nekoliko isprepletenih priča smeštenih u Grad greha Frenka Milera. Prva prati sam strip A Dame to Kill For, a druga Marva tokom jedne „obične” subotnje večeri. Treća priča je o mladom kockaru koji je prevario pogrešnu osobu dok se poslednja priča nadovezuje na deo That Yellow Bastard iz prvog filma i prati Nensi nakon Hartiganovog samoubistva. Kao na prvom filmu, režiserske dužnosti dele Frenk Miler i Robert Rodrigez.

Hunger Games: Catching Fire

 
Ekranizacija druge knjige Suzane Kolins u trilogiji Hunger Games je još jedan od brojnih nastavaka uspešnih filmova koji nas očekuju krajem ove godine. Nakon pobede u 74. Igrama, mladi Ketnis i Pita moraju na „pobedničku turneju” kroz sve oblasti Panema. Dok se čini da se narod sprema na pobunu, predsednik Snou objavljuje posebne propozicije za jubilarne 75. Igre. Umesto Gerija Rosa, režiju nastavka preuzeo je Frensis Lorens (Constantine, I Am Legend). Iako sadrži solidnu količinu kompjuterskih specijalnih efekata, Catching fire neće imati 3D verziju. Radi većeg stepena detalja, sve akcione scene u filmu snimane su IMAX kamerama.

Dragan KOSOVAC

 
 TRŽIŠTE
Budućnost PC procesora

 PRIMENA
Svemirske tehnologije danas

 NA LICU MESTA
Samsung i Prva TV promocija
Finale Telenorovog Android konkursa
Telekom prezentacija
„Digital Day 2013”

 KOMPJUTERI I FILM
Man of Steel
After Earth
Monsters University
World War Z
Filmovi, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 SERVIS
Wiremore mreža, Futog
Samogradnja arkadnog flipera

 PRST NA ČELO
Ozbiljna tema
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera