PHONE ZONE<>
032013<><>

Quora

Društvenih mreža je sve više, stvaraju se preko noći, ali isto tako brzo i nestaju jer liče kao jaje jajetu, sa istim opcijama, četovima, pa čak i igrama. Da bi se privukli korisnici, potrebno je napraviti nešto što izgleda jednostavno, a pruža nešto novo i drugačije od već odavno poznatih Facebooka i Google Plusa. Tim koji stoji iza Qoure uradio je tako nešto.

Ideja ove društvene mreže jeste da korisnici pomažu jedni drugima, da međusobno razmenjuju iskustva i dele informacije bez tematskih ograničenja, što se radi po principu pitanje-odgovor. Naravno, možete otvarati nove teme u kojima će se dalje širiti priča o nečemu što vas zanima (ako vas već neko nije preduhitrio), možete pisati blogove o svemu što mislite da nekome može biti korisno, a po broju „fanova” i njihovih komentara ćete moći da prepoznate jeste li dobri u tome! Ovde se u igru uvodi „kredit” – ako se vaši odgovori ili blogovi dobro prime kod ljudi, dobijaćete i više kredita, koje posle trošite tako što tražite pomoć ili odgovor od nekog uvaženog člana (što je na boljoj rang-listi, više ćete morati da odvajate sredstava). Samim tim, ako i vi baratate obiljem informacija, možete vrlo brzo skupiti sredstva za još bolju saradnju. Naravno, to je samo virtuelni novac kako bi postojao neki vid takmičenja i svo ovo delovalo interesantnije.

Aplikacija Quora sastoji se od četiri dela, odnosno „naslova”: Home, Notifications, Browse i Profile. Na glavnoj (home) strani naći će se pitanja i odgovori iz svih tema koje ste označili da vas interesuju, mada ulaskom na neku određenu temu preko vašeg profila možete pratiti priču samo o njoj. Notifikacije već svi znamo šta su, tako da ako neko daje odgovor na vaše pitanje ili odgovara na neko pitanje gde ste se i vi potrudili da pomognete, bićete o tome obavešteni. Pod karticom Browse moći ćete da nađete sva pitanja iz oblasti koje vas zanimaju koja još nisu dobila odgovor, kao i preporuku koje ljude da pratite i koje su trenutno aktuelne teme. Kartica Profile daje vam mogućnost da vidite sve svoje aktivnosti (pitanja koja ste postavljali, odgovore koje ste davali, teme u koje ste se uključili, ljude koje pratite), a odatle možete poslati nekome i privatnu poruku (mana je što vas tada aplikacija prebacuje na default browser, i to onda radite na sajtu). Kada napravite nalog, ako je neko od vaših prijatelja sa nekih drugih mreža korisnik Quore, automatski će biti svrstan u ljude čiji ćete rad pratiti i ovde. Naravno, možete pratiti bilo kog člana ove mreže čiji vam se rad sviđa i za koga mislite da ima interesantne ili korisne informacije. Međutim, isto tako birate koje vas teme interesuju i gde možete brže i lakše doći do željenih podataka (npr. hoteli, razni gradovi i države, dizajn, muzika, filmovi, putovanja, ali i mnoge druge konkretnije stvari kao što su tipografija, modeli raznih tehničkih uređaja, instrumenata itd.). Novim članovima će se na glavnoj strani pojaviti saveti kako da brzo nauče da koriste aplikaciju i izvuku maksimum iz nje.

Alessandro TOSCANO

 
Gigabyte GSmart GS202+
Huawei Ascend G600
Google Nexus 4
Intex iBuddy3 i iBuddy Connect
Asus MeMO Pad
Blueberry NetCat M-12
Nokia Lumia 820
Quora
Šta mislite o ovom tekstu?
Write
Kissing Tips
HipGeo
runtastic Heart Rate Pro
LectureNotes i LectureRecordings
Fitness Flow
Dorland’s Illustrated Medical Dictionary
How To Impress A Girl
Hipmunk
Kafanski podsetnik
Jamie Oliver: 20 Minute Meals
JEFIT Pro – Workout & Fitness
Layar

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
4,1 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .qoura .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera