TEST PLAY<>
032013<><>

Sonic & All-Stars Racing Transformed

Kao što se iz naslova može naslutiti, u pitanju je karting igra sa twistom u vidu transformisanja autića u čamac ili avion/helikopter. Na prvi pogled deluje da će ovaj gimmick brzo izgubiti na značaju, međutim mehanika je odlično napravljena, tako da preobraženije ni u jednom trenutku nije neosnovano. Ostatak je manje-više standardan za ovakve naslove – poznata formula sačinjena od frenetičnih trka na šašavim stazama prepunim power-upova i polja za ubrzanje.

Poznata formula sačinjena od frenetičnih trka na šašavim stazama, prepunim power-upova i polja za ubrzanje.

Igra je krcata sadržajem – pored World Toura kao okosnice igre (i glavnog načina za otključavanje sadržaja), na raspolaganju su Grand Prix i Time Attack trke. Na ovo treba dodati i mogućnost split-screen igranja na istom računaru (dva–četiri igrača) i online modove za do deset igrača, što sve zajedno čini Sonic & All-Stars Racing Transformed naslovom koji ćemo igrati veoma dugo.

Zamerku bismo uputili nešto većoj težini igre, što može da odbije igrače. Naime, neki od izazova zahtevaju besprekorno odvozanu trku i, pored veselog tona kojim igra odiše, vrlo lako izazivaju frustracije, naročito na Hard nivou težine. Ukoliko pak kompletirate kampanju, otključava se još teži režim za eksperte, koji je priča za sebe i garantovano će isfrustrirati i najstaloženije igrače, jer je uslov za otključavanje 100 odsto sadržaja. Nedostaje pravi tutorijal (osim povremenih poruka pri učitavanju staza), pre svega zbog određenih tehnika i caka kojima igra obiluje.

Specifičnost PC verzije su tri dodatna lika inspirisana igrama Shogun: Total War, Football Manager i Team Fortress 2 (TF2 vozilom naizmenično upravljaju Pyro, Heavy i Spy), čime se broj dostupnih trkača penje na 26. Za svako vozilo moguće je otključati modove (skupljanjem iskustvenih poena), kojima ćete ga dodatno prilagoditi svom stilu igre. Glasovi likova i muzička podloga su gotovo besprekorni, sa poznatim temama iz igara i konstantnim blebetanjem trkača. Doduše, igrače Team Fortresa 2 će zbuniti glasovi TF2 trija u ovoj igri, jer nisu unajmljeni njihovi originalni glumci niti su iskorišćeni postojeći glasovi iz Valveove igre. Staze su inspirisane brojnim Sega franšizama i prelepe su, sa ogromnim brojem detalja i alternativnih ruta. Favorit je Rogue’s Landing, na kojoj se sve vreme odvijaju okršaji letećih tvrđava i koja se nakon svakog odvoženog kruga drastično menja, čineći trku uzbudljivom i nepredvidivom.

PC verzija, nažalost, nije pošteđena „bubica”. Na grafičkim kartama Radeon dešava da teksture naprasno nestanu ili da čitavi modeli pobrljave. Jednako veliki problem je i online mod, sa kojim će svako imati drugačije iskustvo, ali je najčešći problem pucanje veze ka igračima. Sve ostalo je besprekorno, od optimizacije do gipkih kontrola, tako da se nadamo da će autori ispuniti obećanje i zakrpama ispraviti sve probleme s kojima smo se sretali tokom igranja. U svakom slučaju, Sonic & All-Stars Racing Transformed predstavlja vrh ponude arkadnih vožnji i fenomenalan party naslov za sve uzraste koji su odrastali (ili se tek upoznaju) sa Seginim igrama.

Bojan JOVANOVIĆ

 
Crysis 3
Fieldrunners 2
Anodyne
Strike Suit Zero
Dead Space 3
Special Forces: Team X
Aliens: Colonial Marines
Snapshot
Rush Bros
The Cave
Dungeonland
Sonic & All-Stars Racing Transformed
Šta mislite o ovom tekstu?
Antichamber
Omerta: City of Gangsters
Proteus
Primal Fears
They Breathe
Seduce Me

Platforma:
PC, PS3, X360, WiiU, PS Vita, Nintendo 3DS
Potrebno:
2 GHz dualcore, 1 GB RAM-a (2 GB Vista/Win7), GeForce 7800GT ili ekvivalent
Poželjno:
2,4 GHz Intel i5 ili ekvivalent, 2 GB RAM-a (4 GB Vista/Win7), GeForce GTS250 ili Radeon 4850
Veličina:
1 DVD (4,3 GB Steam download)
Adresa:
www .sonicthehedgehog .com /racing

87
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera