TEST PLAY<>
072012<><>

Vertex Dispenser

U geometriji, verteks (teme) je tačka u kojoj se spajaju dve prave koje čine ugao. Kada pričamo o grafici u igrama, ime se prenosi na poligon u obliku trougla, definisan sa tri takve tačke. Od ovakvih trouglova sastavljena je svaka složena geometrijska figura u 3D prostoru (osim ako ne pričamo o nešto ređim vortex endžinima, a ne pričamo). To važi i za prekrasne mape u Crysisu, ali i za izdašne obline gospođice Kroft. Kada bismo se dovoljno približili bilo kojem 3D modelu, verteksi na njegovoj površini izgledali bi nam kao samostalna apstraktna mapa terena. U ovoj igri oni to i jesu! Naime, Vertex Dispenser je akciona strategija u kojoj zauzimate i branite pojedinačne vertekse na složenim geometrijskim telima. Zvuči šašavo? Zato što i jeste.

Izuzetno zanimljiva igra.

Igrač upravlja hoverkraftom koji klizi od tačke do tačke duž kateta i hipotenuza. Da bi mogao da se postavi na određenu tačku, prvo mora da je zauzme – pucanjem. Kako se pucanje i kretanje obavljaju istom komandom, reč je o taktičkoj razlici koja omogućava protivniku da vam oduzme tačku pre nego što je spojite sa verteksima u okruženju i tako pripojite svojoj „teritoriji”. Svako uspešno pripajanje novog trougla omogućava odbranu od protivničkih brodića, a zavisno od geometrijske figure koja predstavlja bojište, i priliku za osvajanje veće teritorije u jednom mudrom potezu. Spajanje nekoliko istobojnih tačaka donosi posebne pogodnosti.

Protivnici se uništavaju na isti način na koji se osvajaju tačke – pucanjem. Pored protivnika i slobodnih tačaka, na mapi se nalaze i nagazne mine, specijalni objekti koje treba osvojiti, te različiti dodaci. Izuzetno zanimljiva igra koja nije za svakoga, ali može da pruži sate i sate retro zabave.

Nikola BULJ

 
Max Payne 3
Alan Wake’s: American Nightmare
Superbrothers: Sword & Sworcery EP
The Dream Machine: Chapters 1, 2 & 3
Game of Thrones
Insanely Twisted Shadow Planet
A Valley Without Wind
Iron Front: Liberation 1944
Sins of a Solar Empire: Rebellion
Krater
Squids
Kerbal Space Program
Dead Hungry Diner
Shadows on the Vatican: Act I: Greed
Aerofly FS
The Journey Down: Chapter One
Alien Zombie Megadeath
Lair of the Evildoer
Vertex Dispenser
Šta mislite o ovom tekstu?

Veličina:
23 Mb
Adresa:
www .vertexdispenser .com

79
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera