TEST PLAY<>
072012<><>

Lair of the Evildoer

Lair of the Evildoer je priča o odbačenom robotu koji pokušava da pobegne od svog tvorca, zlog naučnika. Posredi je arkadna akciona igra sa pogledom iz ptičje perspektive, u najboljem maniru osmobitnih klasika.

Uvrnut humor.

Igrač vodi simpatično animiranog robota pomoću strelica na tastaturi, a nišani pointerom. Levi klik aktivira primarno oružje, a desni pomoćno, koje se koristi za blisku borbu. Igrač može da pronađe novo naoružanje u sanducima koji su raspoređeni širom deonica, a tu su i kutije sa municijom i paketi prve pomoći. Deonice predstavljaju spratove u tajnoj laboratoriji zlog naučnika, pa su neprijatelji koje možemo sresti zapravo raznorazni eksperimenti kojima se on bavio. Tu su brzi i spori zombiji u nekoliko veličina, džinovske glave koje pljuju otrov, laseri, bodlje koje iskaču iz poda i razne druge smicalice. Osnovni zadatak jeste pronaći pravi put do sledećeg nivoa, ali prostora za zabavu i taktiziranje svakako ima. Nivoi se generišu proceduralno, pa se retko ponavljaju. Ugao vidljivosti ima važnu ulogu, a sve deonice podeljene su vratima na manje segmente, što olakšava savladavanje protivnika, ali nosi i određeni faktor iznenađenja. Treba pomenuti i uvrnut humor, koji se pokazuje već kod imenovanja lika (koji na potiljku ima QR kôd kao asocijaciju na Hitmena).

Iako jednostavan grafički dizajn već na prvi pogled stavlja do znanja da je reč o igri samostalnog autora, ovo ostvarenje ima i nekih naprednih opcija, poput mogućnosti unapređivanja osobina junaka ili interakcije sa naizgled sporednim elementima okruženja. Tu je i podrška za široke ekranske rezolucije, koja se retko viđa u ovako pristupačnim naslovima. Zvučna podloga je, s druge strane, neprimetna, ali više ne bi trebalo ni očekivati s obzirom na to da je celu igru napravio jedan čovek.

Nikola BULJ

 
Max Payne 3
Alan Wake’s: American Nightmare
Superbrothers: Sword & Sworcery EP
The Dream Machine: Chapters 1, 2 & 3
Game of Thrones
Insanely Twisted Shadow Planet
A Valley Without Wind
Iron Front: Liberation 1944
Sins of a Solar Empire: Rebellion
Krater
Squids
Kerbal Space Program
Dead Hungry Diner
Shadows on the Vatican: Act I: Greed
Aerofly FS
The Journey Down: Chapter One
Alien Zombie Megadeath
Lair of the Evildoer
Šta mislite o ovom tekstu?
Vertex Dispenser

Adresa:
goingloudstudios .com /games /lair -of -the -evildoer /

70
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera