TEST PLAY<>
042012<><>

Mortal Kombat Arcade Kollection

Franšiza Mortal Kombat doživljavala je kroz svoju istoriju veliki broj uspona i padova. U vreme najveće slave, onda kada smo je igrali na arkadama, parirala je najboljim borilačkim igrama poput Street Fightera, Marvel vs Capcoma i drugih. Poslednji naslov Mortal Kombat 9 (SK 4/2011) pomalo je oživeo umrtvljenu franšizu, koju su pratili bes i razočaranje fanova koji nisu bili zadovoljni nijednim nastavkom posle Mortal Kombata 3. U želji da svojim fanovima pruže priliku da se okušaju online u najpoznatijim naslovima iz starih serijala, NetherRealm Studios i Warner Bros najavili su izlazak kolekcije prva tri naslova ove franšize. U pitanju su Mortal Kombat 1, Mortal Kombat 2 i Ultimate Mortal Kombat 3.

Tri igre koje su obeležile celu franšizu.

Igra se zasad prodaje samo digitalnim putem i teži svega 275 megabajta. Igrači bi trebalo da obrate pažnju na to da je u pitanju direktan port sa arkadnih automata, što znači da su svi stari gličevi i bagovi i dalje prisutni. Pored toga, arkadni automati napravljeni su da usisavaju žetone iz vaših džepova, te se nemojte začuditi kada shvatite da se AI bori izvanredno, čak i na manjim nivoima težine. S obzirom na to da su u pitanju stari naslovi, nije iznenađenje činjenica da ceo paket košta svega 10 dolara.

Online igranje je odrađeno na najprostiji mogući način i ne postoje nikakve napredne opcije u online endžinu. Igrač prosto bira da li će igrati prijateljske mečeve ili one koji donose bodove (ranked). Pre pretrage dostupnih mečeva moguće je odabrati i nivo protivnika koji će se pretraživati (bolje ili isto kotiran). Ono što nam nedostaje jeste mogućnost više igrača u jednoj sobi i igranje po principu „pobednik ostaje”.

Kada je online igranje u pitanju, nailazimo, nažalost, i na prvi ozbiljan problem koji igra donosi. Naime, bez obzira na kvalitet internet veze, igra će imati konstantno kašnjenje (lag), što ume da bude poprilično iritantno i često će biti uzrok promašenih kombo udaraca, koji u ovoj igri nisu nimalo prosti. Drugi problem je što je praktično nemoguće igranje dva igrača na jednom računaru, gde jedan koristi tastaturu, a drugi gejmped/džojstik. Kombinacija tastatura jedan igrač, gejmped/džojstik drugi igrač moguća je samo ako su uključena dva gejmpeda ili džojstika.

Generalno, po ovako niskoj ceni igrači dobijaju tri igre koje su na neki način i obeležile celu franšizu. Da ne postoji lag u online igranju, ovo bi bilo daleko zanimljivije za sve ljubitelje serijala Mortal Kombat. Ostaje nam da se nadamo da će NetherRealm Studios ispraviti greške u online kodu.

Bojan NOVAKOVIĆ

 
Mass Effect 3
Defenders of Ardania
Mortal Kombat Arcade Kollection
Šta mislite o ovom tekstu?
Syndicate
Rayman Origins
Out There Somewhere
Warp
Wargame: European Escalation
Stacking
Deep Black
Corrosion: Cold Winter Waiting
All Zombies Must Die!
Luxor Evolved
Fortix 2
Detour
Vessel
FIFA Street
Catherine

Platforma:
PC, PlayStation 3, Xbox 360
Veličina:
275 MB
Adresa:
www .themortalkombat .com

80
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera