TEST PLAY<>
022012<><>

Pitiri 1977

Pitiri 1977 je još jedna jeftina indie platformska razbibriga, očigledno pravljena za duge zimske noći, kada gejmeru koji usporeno preživa večeru ne pada na pamet da se ozbiljnije aktivira na bilo kom planu.

Zaplet igre je, očekivano, passé. Nalazite se u ulozi dečaka Elija, koji pokušava da pronađe svog brata, koga su opet kidnapovali nekakvi svemirski monstrumi. Na putu ga očekuje mnogo skakutanja, zavlačenja i provlačenja, a na svojoj strani ima i nekoliko unikatnih sposobnosti koje ovoj igri daju određenu dozu svežine. Iako je fizika, realno, loša, ručno crtane pozadine prilično su zanimljive, pa je s tehnične strane sve ipak izbalansirano, što je za indie produkciju veliki plus.

Ono što je zaista problem kod ove igre jeste nesrećan splet okolnosti. Prvo – pojavila se na izmaku prošle godine, u trenutku kada je PC gejming scena bila toliko prepunjena AAA naslovima da je svaki nezavisni projekat bio okružen izuzetno tvrdom konkurencijom i igračima kojima baš i nije do eksperimentisanja. Ako zbog lošeg tajminga još i možemo da okrivimo razvojni tim (koji je, u duhu indie tradicije, i izdavač), svakako ih ne možemo okriviti zbog toga što Pitiri neodoljivo podseća na Limbo, ali za posetioce sa jeftinijim sedištima. Nažalost, poređenje s jednom od najboljih indie platformica u proteklih nekoliko godina u ovom slučaju ostavlja gorak ukus u ustima, ako ni zbog čega drugog, onda zbog razlike u klasi. Sviđalo se to nama ili ne, Limbo jeste kultna igra, a Pitri 1977, u najbolju ruku, tek prosečna.

Ukratko – samo ako ste apsolutni ljubitelj platformskih igara ili toliki zaljubljenik u Limbo da biste igrali i njegove hipotetičke derivate, probajte Pitiri.

Viktor POPOVIĆ

 
FlatOut 3: Chaos & Destruction
Rochard
Explodemon
Dead Block
Renegade Ops: Coldstrike
Defense Grid: You Monster
Duke Nukem Forever: The Doctor Who Cloned Me
Sword of the Stars II: Lords of Winter
Skydrift
Portal 2: Peer Review
Scoregasm
Nitronic Rush
Proun
Dead Mountaineer’s Hotel
Choplifter HD
Magicka: The Stars are Left
Q.U.B.E.
Bloons Tower Defense 5
Sonic Generations
Alien Hallway
Skylanders: Spyro’s Adventure
Pitiri 1977
Šta mislite o ovom tekstu?
Atom Zombie Smasher
Stealth Bastard
GoldenEye 007: Reloaded

Veličina:
170 MB za instalaciju
Adresa:
www .pitirigame .tk

63
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera