TEST PLAY<>
022012<><>

Magicka: The Stars are Left

Svet se mnogo promenio od kada su „jedan do najviše četiri čarobnjaka” pobedili zlog demona iz druge dimenzije i iskušali svoje magije u Vijetnamu. Oni sami pustili su duge brade i odlučili da igraju šah ispred doma penzionisanih čarobnjaka. Međutim, stari lisac Vlad nanjušio je da se nešto mutno sprema i ponovo naredio čarobnjacima da zadignu ogrtače i potrče da to istraže. Nevolja zaista jeste velika, jer se neka tiha jeza nadvila nad idiličan svet, izvitoperivši svako mesto koje nam je poznato iz izvorne igre (SK 3/2011). Kuda će nas ovog puta odvesti potraga? U potopljeni grad R’lyeh, čije samo ime zaustavlja dah!

Sukobi sa neprijateljima ovog puta su znatno teži i zahtevaju nešto više planiranja.

Od samog početka primetne su dve novosti. Samostalno igranje je olakšano zahvaljujući uvođenju male vile (pixie), koja prati igrača i može da ga oživi prilikom prve pogibije, bez potrebe da se ponavlja celo poglavlje. S druge strane, sukobi sa neprijateljima ovog puta su znatno teži i zahtevaju nešto više planiranja. Naime, iako nas je još izvorna igra upoznala sa protivnicima koji su imuni na određene vrste napada, The Stars are Left taj koncept podiže na jedan novi nivo. Gotovo svaka skupina neprijatelja koju igrači sretnu zaštićena je na neki način. Kako su se u prethodnom periodu energetski zraci raznih vrsta ustalili kao najbolji izbor, autori su ih poništili štitovima koje nose orkovi i goblini, a koje je neophodno izbiti im iz ruku pomoću projektila. Dalje, glavonje na koncu deonica najčešće imaju samo jednu slabost, a broj neprijatelja sa kojima ćete se sukobljavati u svakom trenutku znatno je iznad onog u osnovnoj kampanji. Sve govori da je ovo proširenje namenjeno istinskim ljubiteljima Magicke, koji su do sada više puta obrnuli prvobitnu kampanju i žele nešto zahtevnije. Vietnam je zakazao, ali The Stars are Left zaista jeste pravi nastavak koji smo čekali. Novi neprijatelji su iznenađujuće jezivi, arhitektura podvodnog grada lavkraftovska u svakom pogledu, a ponovna poseta dobro poznatim predelima, okupanim u čudnom novom svetlu, budi sećanja, ali istovremeno i tera na oprez. Ritam je varljiv, čas će vas naterati da zastanete i saznate šta se promenilo, a već sledećeg trena bežaćete glavom bez obzira iako izlaza sa ekrana nema bez borbe.

Pored nove avanture, proširenje The Stars are Left donosi i dve arene za preživljavanje, dva jedinstvena ogrtača, nekoliko protivnika, te nove magije, magicke (predefinisane magije sa posebnim efektima) i predmete. Najvažnije poboljšanje svakako bi trebalo da bude novo izdanje pokretačkog programa, čiji je zadatak da ispravi neke nedostatke ranijih verzija igre. Iako se prilikom samostalnog igranja ne primećuju teškoće, igranje sa prijateljima i dalje zna da pravi probleme, što znači da autori ni gotovo godinu dana od objavljivanja igre nisu uspeli da otklone najveću zamerku. Uprkos tome, ljubiteljima igre preporučujemo da obavezno nabave ovo proširenje.

Nikola BULJ

 
FlatOut 3: Chaos & Destruction
Rochard
Explodemon
Dead Block
Renegade Ops: Coldstrike
Defense Grid: You Monster
Duke Nukem Forever: The Doctor Who Cloned Me
Sword of the Stars II: Lords of Winter
Skydrift
Portal 2: Peer Review
Scoregasm
Nitronic Rush
Proun
Dead Mountaineer’s Hotel
Choplifter HD
Magicka: The Stars are Left
Šta mislite o ovom tekstu?
Q.U.B.E.
Bloons Tower Defense 5
Sonic Generations
Alien Hallway
Skylanders: Spyro’s Adventure
Pitiri 1977
Atom Zombie Smasher
Stealth Bastard
GoldenEye 007: Reloaded

Platforma:
PC
Potrebno:
Pentium 4 2,4 GHz, 2 GB RAM, GF 8800, zahteva osnovnu igru
Poželjno:
dual core procesor, 4 GB RAM-a, GF 9800
Veličina:
780 MB sa osnovnom igrom na disku
Adresa:
www .paradoxplaza .com /games /magicka -the -stars -are -left

68
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera