TEST PLAY<>
022012<><>

Skydrift

Retko zabavna arkada stiže nam iz mađarskog studija Digital Reality. Igra Skydrift stavlja nas u virtuelni kokpit sportskog aviona, sa ciljem da pobedimo u nizu brzinskih i akrobatskih disciplina. Moguće je igrati sa poznanicima na Steamu, te protiv računarski vođenih protivnika u kampanji za jednog igrača. U zavisnosti od izabranog režima, menjaju se i pravila, te dodaci koji su na raspolaganju igraču. Ono što se ne menja jeste dopadljiv izgled terena iznad kojih lete avioni, te mogućnost izbora između osam različitih letelica, od kojih svaka ima sopstvene prednosti i mane.

Odlično bojno polje za nadmudrivanje sa prijateljima.

Svaki turnir u kampanji sastoji se od nekoliko različitih trka, u kojima učestvuje osam aviona. Osvajanjem vodećih pozicija u svim dostupnim stazama igrač otključava naredni nivo takmičenja. Trke predstavljaju prilagođene verzije arkadnih disciplina, na koje smo odavno navikli. Prisutna je jurnjava za prvo mesto, u kojoj je potrebno proći kroz što više krugova koji ubrzavaju avion, a tu je i varijanta u kojoj najsporiji pilot u svakom krugu otpada. Najzanimljivija je svakako trka u kojoj piloti mogu da pokupe privremene dodatke poput samonavodećih projektila, mitraljeza, elektromagnetnog šok-talasa, mine, opreme za opravku aviona ili energetskog štita. Moguće je imati do dva različita pojačanja u inventaru, a ukoliko se neki dodatak pokupi više od jednom, njegov efekat će biti jači kada se u odsudnom trenutku aktivira. Bliski susret sa projektilom ili potpornim stubom mosta ne predstavlja kraj u ovoj igri, već se avion ponovo vraća u akciju uz tek nekoliko ispuštenih pozicija u ukupnom poretku. Korisna alatka u ovakvim situacijama je nitro, koji se sakuplja letenjem tik iznad površine. Međusobno ometanje, uz često veoma zahtevne terene koji u brišućem letu znaju da iznenade i iskusnije igrače čine Skydrift zaista zabavnim iskustvom i odličnim bojnim poljem za nadmudrivanje sa prijateljima.

Lokacije na kojima se trke odvijaju izgledaju prekrasno, a pohvalno je i to što staze menjaju izgled u toku vožnje (erupcija vulkana, rušenje mosta itd.). Često nije dovoljno upoznati predeo s jedne strane, jer je na pojedinim mestima u kampanji neophodno proći dobro znane puteve – unatrag! Upravljanje putem tastature nije najsrećnije rešenje, ali zato pravo čudo čine analogni upravljač ili pilotska palica. Ukoliko igra i sa odgovarajućom opremom deluje preteško, nivo težine moguće je promeniti u meniju, pre svake trke.

Pobede donose bodove i omogućavaju dalji napredak, ali i otključavaju prethodno nedostupne avione, te skinove koji menjaju njihov izgled. Igra nagrađuje različite akrobacije, a za najznačajnije poduhvate stiču se i medalje za Steam dostignuća (achievements). To ima najviše smisla posle pobede nad prijateljima, pa iskoristite priliku da nabavite ovu pristupačnu, a veoma zabavnu arkadu za celo društvo.

Nikola BULJ

 
FlatOut 3: Chaos & Destruction
Rochard
Explodemon
Dead Block
Renegade Ops: Coldstrike
Defense Grid: You Monster
Duke Nukem Forever: The Doctor Who Cloned Me
Sword of the Stars II: Lords of Winter
Skydrift
Šta mislite o ovom tekstu?
Portal 2: Peer Review
Scoregasm
Nitronic Rush
Proun
Dead Mountaineer’s Hotel
Choplifter HD
Magicka: The Stars are Left
Q.U.B.E.
Bloons Tower Defense 5
Sonic Generations
Alien Hallway
Skylanders: Spyro’s Adventure
Pitiri 1977
Atom Zombie Smasher
Stealth Bastard
GoldenEye 007: Reloaded

Platofrma:
PC
Potrebno:
dualcore procesor / 2 GHz, 1 GB RAM-a, DX9.0c grafika sa 128 MB VRAM-a i SM3.0
Poželjno:
Dualcore procesor / 2,4 Ghz, 4 GB RAM-a, DX9.0c grafika sa 512 MB VRAM-a i SM4.0
Veličina:
download sa Steama, 483 MB na disku
Adresa:
skydriftgame .com

90
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera