TEST PLAY<>
102011<><>

Wasteland Angel

Wasteland Angel je akciona igra smeštena u postapokaliptično okruženje. Igrač se nalazi u ulozi devojke naslovnog nadimka, koja krstari pustarom u oklopljenom i naoružanom automobilu. Njen je zadatak zaštita preživelih, okupljenih u male enklave okružene trgovcima robljem, bandama ubica i opasnim mutantima. Za razliku od Pobesnelog Maksa, koji se takvih podviga nevoljno prihvatao, ovdašnja Anđa nema nikakav poseban razlog za postavljanje između nebrojnih talasa neprijatelja i potpunih stranaca. Nažalost, slaba motivacija glavne junakinje najmanji je problem ovog naslova. Pre nego što se i počne sa igranjem, primećuje se odsustvo bilo kakvih naprednih podešavanja, a prilagođavanje kontrola je nemoguće. Nema podrške za više igrača, pa je osnovni vid zabave kampanja, koja nudi četiri stepena težine.

Većina misija odvija se u zatvorenim arenama, zamaskiranim tako da liče na divlje i nuklearnim ratom opustošene predele. Osnovni cilj jeste zaštita građana jednog ili više naseljenih mesta. Njih napadaju tri vrste neprijatelja. Trgovci robljem će gledati da otmu što više civila, banditi će pokušavati da ubiju našu junakinju, a divljaci mogu da urade bilo šta od toga, u zavisnosti od potrebe. Igrač će jednostavno kružiti oko zidina koje štiti i svojim naoružanjem uništavati protivnike, uz povremeno dopunjavanje životne energije u pauzama između napada. Iza savladanih neprijatelja ostaju različita unapređenja i specijalna oružja, ali nadogradnje nisu trajne niti postoji bilo kakvo otključavanje opreme.

Nemoguće je napustiti ili zameniti automobil, ali se monotonija povremeno razbija aktiviranjem posebnih uređaja poput naoružanih platformi na za to predviđenim mestima. Smena dana i noći je vizuelno dopadljiva, ali ne može da nadoknadi očigledan nedostatak detalja na mapama. Štaviše, na pojedinim mestima moguće je isklizati s mape i stvoriti se nešto dalje, a čak i najmanje doticanje elemenata okruženja poslaće oklopljenog „mustanga” u nepredvidivom smeru. Pohvalno je to što postoje i misije drugačijeg tipa u kojima je zadatak igrača da prati kolonu vozila ili napada protivničku bazu, ali su jednostavno ugušene u moru odbrambenih zadataka.

Najzanimljivije su svakako bitke sa vođama bandi. Odvijaju se u zasebnim arenama, a protivnici upravljaju ogromnim vozilima otpornim na uobičajene napade. Posle ovakvih deonica slede bonus mape, na kojima je jedini zadatak preživeti što duže i sakupiti što više bodova. Zanimljivo je što su urađene sa pogledom iz prvog lica, što predstavlja dobrodošlu promenu, ali ima i svojih mana.

Uopšteno, Wasteland Angel je mnogo slabija igra od sličnih podsećanja na zlatno doba pucačina s pogledom odozgo. Posredi je najosnovniji oblik mehanike ove vrste, bez ičega što bi je izdvojilo od suparnika. Jeste u pitanju prva igra finskog studija Octane Games, ali je i Zombie Driver (SK 7/2010) bio prvo ostvarenje svojih autora, pa je doneo mnogo više zabave po sličnoj ceni.

Nikola BULJ

 
Dead Island
Serious Sam: Double D
Space Pirates And Zombies
Warhammer 40K: Space Marine
Call of Juarez: The Cartel
Men of War: Vietnam
Hector: Badge of Carnage, Episode 2: Senseless Acts of Justice
Hard Reset
Wasteland Angel
Šta mislite o ovom tekstu?
Blocks That Matter
The Baconing
Rock of Ages
Fallout: New Vegas – Lonesome Road
Dungeons: The Dark Lord
Gatling Gears
Sengoku
Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad

Platforma:
PC
Potrebno:
procesor na 2 GHz, 2 GB RAM, 4 GB prostora na disku, GF 8600 ili novija grafika sa 256 MB VRAM-a i Pixel Shader 3,0, Steam nalog
Poželjno:
Dual Core procesor, 3 GB RAM-a, GF9600GT
Veličina:
998 MB, download
Adresa:
www .wastelandangel .com

57
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera