NA LICU MESTA<>
062011<><>

Ozbiljne namere

Sony Ericsson Xperia prezentacija, Teniski kompleks „Novak”, Beograd, 28. april

Povodom predstavljanja novih modela telefona iz porodice Xperia, lokalna kancelarija kompanije Sony Ericsson održala je konferenciju za novinare. Za mesto održavanja izabran je prostor Teniskog kompleksa „Novak”, jer su se tada održavali mečevi ATP turnira Serbia Open. Predstavljena su tri nova modela: Xperia Arc, Xperia Pro i Xperia Neo. Sony Ericsson odlučio se na rizik da sve svoje pametne telefone ograniči isključivo na Android platformu. Rizik se isplatio, jer je Android zabeležio neverovatan rast, čiji smo svedoci u poslednjih godinu dana. Tako sva tri nova telefona imaju najnoviju verziju platforme Gingerbread (2.3), posebno prilagođene Sony Ericcson telefonima. Ovaj proizvođač je na svim modelima upotrebio tehnologije iz drugih oblasti. Tako tehnologija Mobile Bravia poboljšava sliku na ekranu, a Exmor R omogućava pravljenje kvalitetnih fotografija i u izuzetno slabim svetlosnim uslovima. Naravno, sve ove tvrdnje potkrepljene su i živim demonstracijama.

Xperia Arc je najjači telefon u ovoj ponudi. Izuzetno je tanak (8,7 mm na najširem delu) i ima zakrivljenu površinu koja poboljšava ergonomiju rukovanja telefonom. Zahvaljujući HDMI konektoru telefon je kod kuće moguće koristiti i kao multimedijalni plejer, a sa zvučnim sistemom može da se poveže bežičnim putem.

Xperia Neo i Pro su ekonomski pristupačniji, ali ni u njihovom dizajnu i specifikacijama nije pravljeno mnogo kompromisa. Neo nema HDMI izlaz, dok je Pro namenjen poslovnim korisnicima koji vole platformu Android. Tu tvrdnju dodatno podržava klizna hardverska tastatura.

Kompanija Sony Ericsson je sebi za cilj postavila da se ove godine popne s trećeg na prvo mesto proizvođača Android telefona. Verujemo da će im novi modeli pomoći u tome, a u Srbiji će biti dostupni početkom trećeg kvartala.

Ivan ČABRILO

 
 AKTUELNOSTI
EuroDIG: Erika Mann
IT High School, Beograd

 TRŽIŠTE
Noviteti iz Intela

 PRIMENA
Potraga za vanzemaljskim životom

 NA LICU MESTA
Vip izazov 3 – proglašenje pobednika
Sony Ericsson Xperia prezentacija
Šta mislite o ovom tekstu?
Microsoft Windows 7 Slate prezentacija
Microsoft Imagine Cup – lokalno finale kategorije Software Design
Samsung Smart TV prezentacija
nVidia prezentacija
Ostali događaji, ukratko

 SITNA CREVCA
LCD paneli
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera