TEST PLAY<>
062011<><>

Lego Pirates of the Caribbean

Nepuna dva meseca od prethodne Lego filmske avanture (Clone Wars), iz iste kuhinje već nam stiže i obrada čuvene piratske sage, tempirana tako da se poklopi s premijerom novog filma „Pirati sa Kariba: Na čudnim plimama”.

Ovog puta Traveller’s Tale nije izveo jeftin trik izostavljanja četvrtog filmskog nastavka iz jednačine po kojoj funkcionišu Lego igre, što je, na primer, bio slučaj sa prvom Indiana Jones „legoizacijom”. On Stranger Tides doživeo je isti tretman kao i ostali filmski nastavci, uz osećaj da su autori igre dosta toga namerno izostavili kako ne bi previše spoilovali gledanje samog filma. U svemu ostalom igra ne odstupa ni milimetar od dobro utabane trase poznate odranije. Četiri filma, po pet nivoa unutar svakog od njih (u story/free režimu), hub čvorište, koje progresivno otključavate i koje predstavlja kombinaciju motiva iz filma, i gomila kockastih vrageca i raznoraznih bonusa i dodatnih aktivnosti da sve to poveže u još jednu superzaraznu i ultrasimpatičnu zanimaciju za stare i mlade. Duh samih filmskih avanutra i atmosfera besprekorno su pogođeni, sa mnogo duhovitih detalja u kojima Lego mališani deluju čak i zanimljivije od svojih parnjaka sa velikog platna. Parodične međuanimacije kao zaštitni znak ponovo su tu, ali zahtevaju gotovo enciklopedijsko poznavanje poslovično zamršenog zapleta filmske trilogije radi boljeg razumevanja, naročito zato što je pojedine Lego junake teško raspoznati. Takođe, potreba za koordinisanim delovanjem više likova izraženija je nego ranije, bez obzira na to da li igrate sami ili sa nekim, sa kompjuterski vođenim partnerima, koji u većini slučajeva korektno obavljaju ono što se očekuje od njih.

Kao što smo konstatovali i prilikom opisa Lego Clone Warsa, utegnuti grafički engine ponovo je omogućio neke zaista impresivne scene (sukob sa Krakenom, jurnjava odvaljenim točkom vodenice, nivo na uzburkanom moru šibanom olujnom kišom i slično), kao i neke odlično vizuelno odrađene efekte (vodene površine pre svega). Animacija pojedinih likova u skladu je s njihovim karakterom u priči (to se pre svega odnosi na feminizirano geganje kapetana Džeka Speroua), a poslovična ćutljivost malenih, kockastih pirata ponovo je nadomeštena impresivnim muzičkim skorom Hansa Cimera iz filmova.

Jedina problematična stavka vezana za igru mogla bi se ticati premalog razmaka između izdavanja dve Lego filmske avanture, što može izazvati neželjeni efekat prezasićenja, ali to ne bi trebalo da predstavlja preveliki problem vernim fanovima.

Aleksandar DINIĆ

 
The Witcher 2: Assassins of Kings
Cargo! Quest for Gravity
The Tiny Bang Story
Operation Flashpoint: Red River
Dead Meets Lead
Brink
Lego Pirates of the Caribbean
Šta mislite o ovom tekstu?
Elements of War
Fable III
Improviso
Mount & Blade: With Fire and Sword
The Next Big Thing
Sanctum
Hector: Badge of Carnage – Episode 1: We Negotiate with Terrorists
The First Templar
Garshasp: The Monster Slayer
Virtua Tennis 4
L.A. Noire
Darkspore

Platforma:
PC, Xbox 360, PS3, DS, Wii, PSP, Nintendo 3DS
Potrebno:
Intel Pentium 4 / 1,8 GHz ili AMD Athlon XP 2200+, 256 MB RAM-a, nVidia GeForce FX 5800 ili ATI Radeon X1300 ili Intel GMA 3-S 256 MB
Poželjno:
Intel Pentium 4 / 3 GHz ili AMD Athlon 64, 512 MB RAM-a, nVidia GF 8800 GT ili ATI Radeon HD2900 256 MB
Veličina:
1 DVD
Cena:
1999 dinara
Adresa:
www .videogames .lego .com
Kontakt:
Extreme CC

90
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera