NA LICU MESTA<>
052011<><>

Vip je završio još jedan konkurs, ovoga puta za četvrtu generaciju stipendista kroz projekat „Budi Vip student”. Odabrano je 20 studenata. Vip je sklopio strateško partnerstvo sa Fakultetom organizacionih nauka u Beogradu, gde će njihovi stručnjaci održati brojna gostujuća predavanja, program studentskih praksi u Vipu i istraživačke i diplomske radove studenata koji kao osnovu mogu koristiti znanja stečena u ovoj kompaniji.

Telenor je objavio studiju (koju je za njih izradio Boston Consulting Group) prema kojoj bi do 2020. godine, ako se uvedu mobilne finansijske usluge u Srbiji, mogao da se poveća bruto društveni proizvod za dva odsto (što je dve milijarde dolara), da se otvori 23 hiljade novih radnih mesta. S obzirom na to da se finansijske transakcije putem mobilnih finansijskih usluga lako prate, isključuju se posrednici i smanjuje se iznos gotovine u prometu, što bi moglo da dovede i do smanjenja korupcije.

• Istraživačka kuća IDC organizovala je 7. aprila šesti po redu skup IT Security and Datacenters Transformation Roadshow u Madlenianumu u Beogradu. Ovaj tradicionalni skup okupio je stručnjake za bezbednost, analitičare, IT profesionalce i poslovne korisnike, a bavio se najnovijim trendovima i dešavanjima u IT bezbednosti. Do septembra će ovaj roadshow posetiti 30 velikih poslovnih centara širom Centralne i Istočne Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

Samsung je u Nišu, u saradnji sa Visokom tehničkom školom, otvorio Samsung apps laboratoriju, učionicu sa devet radnih stanica za studente, tri radne stanice za profesore, multifunkcionalnu površinu za prezentovanje, projektor, TV i belu tablu za efikasnije prezentacije i predavanja (koja će na svakih šest do osam nedelja držati predavači iz ove firme). Studentima će uvek biti obezbeđeni najnoviji Samsung telefoni kako bi se aplikacije uvek testirale na najnovijim modelima.

• U organizaciji Univerziteta Metropolitan i Matematičkog instituta SANU, održaće se 2. juna treća konferencija forum BISEC 2011. Lokacija je Univerzitet Metropolitan u Beogradu, a teme konferencije biće informaciona bezbednost na modernim sistemima.

• U Srbiji se dnevno u proseku prodavalo 1000 računara, što na godišnjem nivou za 2010. godinu iznosi 365 hiljada – tvrdi istraživanje firme Mineco. Iako je u prvoj polovini godine zabeležen dvocifren pad prodaje, godina je završena sa samo pet odsto pada u odnosu na 2009. godinu.

• Tokom prošle godine u Srbiji je prijavljeno 290 domaćih patenata, gotovo isto kao i 2009. godine, ističu u Zavodu za intelektualnu svojinu. Koliko je to malo govori činjenica da se u Japanu za pola dana prijavi onoliko patenata koliko u Srbiji za celu godinu.

S.K.

 
 AKTUELNOSTI
Tehnološki projekti i ideje u Srbiji

 TRŽIŠTE
Linux vs Windows

 NA LICU MESTA
Lenovo ThinkPad promocija
RAF Challenge 2011 finale
LG Cinema 3D
Panasonic prezentacija
Cisco F_email projekat
Allied Telesis partnerska konferencija
Share Conference
OFS Furukawa Roadshow
Ostali događaji, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 SITNA CREVCA
Ekrani osetljivi na dodir
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera