NA LICU MESTA<>
052011<><>

Izazovni radovi

RAF Challenge 2011 finale, RAF, Beograd, 9. april

Posle višemesečnih selektivnih etapa, finale srednjoškolskog informatičkog takmičenja RAF Challenge održano je 9. aprila na Računarskom fakultetu u Beogradu. Kao i prošlih godina, ovo takmičenje su organizovali Društvo matematičara Srbije i Računarski fakultet iz Beograda, a takmičari su slali radove za dve kategorije: prezentacija na temu „Istorijske baštine Srbije” i teža kategorija – igre ili fleš animacije na slobodnu temu. Kako je bilo? Dovoljno je reći da je petnaest najboljih učenika po kategorijama nervozno čekalo početak ceremonije proglašenja pobednika, jer je žiri kasnio sa odlukom.

Razlog za kašnjenje te ceremonije jesu nijanse koje su odlučivale da se iz ovih 30 radova nekako „izvuku” šest najboljih, tri po kategoriji. Nijanse su i odlučile da u izradi prezentacija prvo mesto osvoji Aleksandar Veljković (Srednja škola, Veliko Gradište), drugo Filip Đorđević (Zrenjaninska gimnazija), a treće Nenad Belić (Mašinsko-elektrotehničke škola, Paraćin). U drugoj kategoriji, najbolju igru napravio je Vladan Božilović (Elektrotehnička škola „Mija Stanimirović”, Niš), na drugom mestu se našao Jožeš Oroš (Elektrotehnička škola „Nikola Tesla”, Pančevo), a treće mesto pripalo je Marku Tričkoviću (Tehnička škola „Rade Metalac”, Leskovac). Ostale informacije o ovom takmičenju možete naći na www.raf.edu.rs/RAF_Challenge.htm.

Ovakva i slična informatička takmičenja srednjoškolaca predstavljaju mesta na kojima se može napraviti dobar uvid u našu budućnost. Neke igre su tako zaokruženi proizvodi, da ih već možete oprobati okačene na Internetu. Bogati idejama i maštom, takmičari su pokazali i vrlo visok nivo znanja i kvalitet, i samo još ostaje da ih dalje „zalivamo i gajimo”.

Dušan STOJIČEVIĆ

 
 AKTUELNOSTI
Tehnološki projekti i ideje u Srbiji

 TRŽIŠTE
Linux vs Windows

 NA LICU MESTA
Lenovo ThinkPad promocija
RAF Challenge 2011 finale
Šta mislite o ovom tekstu?
LG Cinema 3D
Panasonic prezentacija
Cisco F_email projekat
Allied Telesis partnerska konferencija
Share Conference
OFS Furukawa Roadshow
Ostali događaji, ukratko

 SITNA CREVCA
Ekrani osetljivi na dodir
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera