TEST PLAY<>
052011<><>

Rift

Telara se nalazi na mestu ukrštanja nekoliko dimenzija. U davnoj prošlosti, zmaj-bog Regulous poželeo je da proždere ovaj svet i sve njegove stanovnike, pa je ujedinio snage elemenata i napao. Bogovi su oživeli pale junake i dali im neviđenu mogućnost da u svom telu nastane više od jedne duše. Ovi „posvećeni” ratnici uspeli su da osujete planove neprijatelja, a onda – nestali. Svet je zaštićen barijerom koja ga odvaja od elementarnih dimenzija, ali ona sada slabi. Kroz pukotine koje se javljaju provlače se napadači. Nažalost, domaće snage ne mogu da se odluče kako najbolje da spreče kraj sveta. Čuvari se okreću odsutnim bogovima u nadi da će njihove redove popuniti „posvećenim” ratnicima, a Nepokorni koriste tehnologiju da ih sami naprave. Bez obzira koju stranu igrač odabere, biće u prilici da zaigra ulogu jednog ovakvog borca. Svaka strana ima na raspolaganju tri rase, jedinstvene početne zone i način na koji se otkriva priča i razvijaju likovi. Dostupne su četiri klase, a svaka omogućava stvaranje jedinstvene „uloge” kombinacijom tri različite duše (stabla veština) od ponuđenih osam.

Svet koji nam je podario Trion Worlds veoma je bogat i detaljan, a njegove oblasti prostrane su i raznovrsne. Priča usmerava igrače od jednog do drugog naselja gde ih čekaju zapovednici sa novim zadacima, ali i zanatlije, trgovci, pa i kapije za brzo putovanje. Postoji nekoliko zanata koje je moguće izučiti, a dele se na sakupljačke, prerađivačke i proizvođačke. Svaka oblast ima jednu tamnicu za pet ili deset igrača, a dostupne su i ratne zone u kojima se neprestano sukobljavaju pripadnici različitih frakcija. Ono što ovaj naizgled uobičajen MMO svet odvaja od konkurencije jesu dinamički questovi u vidu pukotina koje povezuju dimenzije. Posredi su javni događaji u kojima mogu da učestvuju svi igrači koji se nađu u blizini. Kada se pukotina otvori, ističe se od okoline jedinstvenim grafičkim izgledom i neprijateljima koji je brane. Igrači moraju u nekoliko uzastopnih rundi da poraze sve teže neprijatelje, inače će rift da se pretvori u utvrđenje. Iz ovakvih utvrda kreću kaznene ekspedicije koje napadaju obližnja naselja, što uzrokuje nove zadatke. Pad naselja onemogućava kontakt sa mesnim NPC-ima, što opet daje igračima priliku da ih oslobode i tako steknu vredne nagrade. Najzanimljivije su invazije, kada se otvori više desetina pukotina iste vrste, neprijatelji pokuljaju sa svih strana, a stotine igrača udruže snage da ih zaustave.

Igrači koji razviju svoje likove do pedesetog nivoa iskustva steći će pravo da učestvuju u jedinstvenoj PvP ratnoj zoni, koja se fokusira na timski rad i rešavanje zadataka u opsednutom gradu. Štaviše, sve u ovoj online igri podstiče igrače da se udružuju i sarađuju, a s obzirom na tolerantnu populaciju koja je naseljava, to nije ni malo teško. Rift jeste preuzeo mehaniku svojih prethodnika, ali njegovi autori umnožili su dobre stvari i zaobišli loše i na takvu osnovu dodali mnogo toga zanimljivog i novog. Ukoliko želite da zaigrate neki MMO, ne tražite dalje.

Nikola BULJ

 
Portal 2
Magicka: Vietnam
DARPA’s ACTUV Tactics: Crowdsourced Simulator
Fate of the World
Need for Speed: Shift 2 Unleashed
Nyx Quest: Kindred Spirits
Defy Gravity
Hoard
Black Mirror 3
Anomaly: Warzone Earth
Il-2 Sturmovik: Cliffs of Dover
Lego Star Wars III: The Clone Wars
Ghostbusters: Sanctum of Slime
Shadow Harvest: Phantom Ops
MotorStorm: Apocalypse
Top Spin 4
World of Tanks
Rift
Šta mislite o ovom tekstu?

Platforma:
PC
Potrebno:
Dual Core procesor, 2 GB RAM-a, GF FX5900, Radeon X300 ili GMA X4500
Poželjno:
Dual Core procesor, 4 GB RAM-a, nVidia GTS250, broadband internet
Veličina:
8 GB download, 15 GB na disku
Adresa:
http://eu .riftgame .com /en /

89
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera