TEST PLAY<>
052011<><>

DARPA’s ACTUV Tactics: Crowdsourced Simulator

Kada ste poslednji put posetili sajt igre koji se ne završava sa .com već sa .mil? Kada ste poslednji put čuli za novi naslov koji em radi na Pentiumu 3 em je besplatan? Da li ste ikada ranije pomagali američkoj mornarici (U.S. Navy) u ocenjivanju performansi novih plovila?

Sedite, nema potrebe da odgovarate. Stari, dobri Sonalysts Combat Simulations, odgovoran za Sub Command, 688(i) Hunter Killer, Jane’s Fleet Command, poslednji put viđen 2005. godine kada je izdao Dangerous Waters, odavno je digao ruke od sveta PC igara i počeo da radi za vojsku. DARPA (Defense Advanced Research Project Agency), za čije je potrebe Sonalysts kreirao ACTUV simulaciju i koja ju je besplatno ponudila širokom simulacionom publikumu, nije to učinila zato što ima dobro srce, već zato što u specifičnoj fazi testiranja želi pomoć sim fanatika. Od vas se očekuje, mada niste obavezni, da rezultate single player misija (automatski) uploadujete na DARPA server, što će pomoći u „analizi misionih parametara i obuci ACTUV operatera”. Pomozimo braći Amerikancima, sevap je.

Šta je, k vragu, ACTUV? Anti (submarine warfare) Continous Trail Unmanned Vessel je mornarička varijanta bespilotnih dronova nalik na Predator. Mini-podmornica na daljinsko upravljanje koja nikada ne zaranja potpuno, već usled potrebe za stalnom radio-vezom konstatno ima istureni mini-coning tower. ACTUV-i u igri nisu naoružani, i od vas će se jedino zahtevati da špijunirate i pratite tačno definisane ciljeve.

Iako igra donosi šest single player kampanja; u pitanju su identične četiri misije koje se razlikuju samo po ACTUV modelu kojim upravljate. Misije se, bez izuzetka, svode na nalaženje i praćenje ciljeva u dnevno/noćnim okolnostima, uz ispunjavanje specifičnih uslova poput zadržavanja minimalne distance od civilnih plovila. Nema otvaranja vatre, a sav žar i čar igre svodi se na slasti osmatranja, identifikacije i krmanjenja. Zgodna zabava arhaičnog izgleda za jedno lenjo popodne.

Igra, za divno čudo, ima i multiplayer, ali bez ikakve matchmaking podrške. Ako želite da se igrate u LAN-u ili preko Interneta, morate ručno uneti IP adresu protivnika.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Portal 2
Magicka: Vietnam
DARPA’s ACTUV Tactics: Crowdsourced Simulator
Šta mislite o ovom tekstu?
Fate of the World
Need for Speed: Shift 2 Unleashed
Nyx Quest: Kindred Spirits
Defy Gravity
Hoard
Black Mirror 3
Anomaly: Warzone Earth
Il-2 Sturmovik: Cliffs of Dover
Lego Star Wars III: The Clone Wars
Ghostbusters: Sanctum of Slime
Shadow Harvest: Phantom Ops
MotorStorm: Apocalypse
Top Spin 4
World of Tanks
Rift

Platforma:
PC
Potrebno:
Pentium 3 / 550 MHz, 128 MB RAM-a, Direct 3D / 32 MB
Poželjno:
Pentium 4/1.2 GHz, 1 GB RAM, Direct 3D/128 MB
Veličina:
340 MB Download
Adresa:
actuv .darpa .mil

65
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera