PHONE ZONE<>
122010<><>

X-plore 1.51

Ako u svojoj glavi budete sastavljali spisak must have aplikacija za Symbian, X-plore sasvim sigurno zaslužuje da se nađe na vrhu te liste. U pitanju je fajl menadžer češke softverske kompanije Lonely Cat Games, koji vam omogućava da iz svog smart telefona izvučete maksimum funkcionalnosti. Kada se jednom budete navikli na X-plore teško da ćete se vraćati na bilo koju drugu alatku za svakodnevno „arčenje” telefona.

Glavni ekran je prilično jednostavno organizovan, sa glavnim menijem koji sadrži sve operacije koje se koriste u radu i prikazom foldera i fajlova telefona u formi stabla sa trenutnom lokacijom u gornjem levom uglu ekrana. X-plore je jedan od retkih fajl menadžera koji dozvoljava manipulaciju skrivenim i sistemskim folderima, a da uživanje bude još veće postarale su se i stavke za menjanje atributa fajlova. Zahtevnije korisnike obradovaće i mogućnost heksadecimalnog editovanja pored standardnog tekstualnog editora koji imate na raspolaganju, a tu su i odlični pregledači multimedijalnog sadržaja. U slučaju da poželite da napravite arhivu, valja napomenuti to da program podržava ZIP i RAR format, dok fajlove možete i dodavati u arhivu i odmah ih po pakovanju poslati ili preko bluetootha ili IC porta. Ovde, doduše, pomalo smeta to što se arhiva ne može prikačiti i kao email attachment, ali šta je tu je. Na raspolaganju imate i pravljenje prečica ka najčešće korišćenim lokacijama i hvale vrednu opciju da bilo koji fajl asocirate sa programom po želji. X-plore vam omogućava i da baratate SMS i mail folderima, pa na taj način možete brzo i efikasno organizovati svoju dnevnu korespondenciju. U glavnim stavkama za podešavanje prisutne su opcije za menjanje jezika i enkodinga, veličine fontova i prikaza u landscape ili portrait modu, što će pre svega znati da cene vlasnici touchscreen uređaja, a svakako je korisno to što program možete da zaštitite odgovarajućom šifrom.

Prilikom gustiranja teško je bilo uočiti neku manu jer se program u svom radu ponašao besprekorno. Dodatni plus predstavlja i to što je aplikacija besplatna, mada pomalo smeta odbrojavanje prilikom pokretanja i zatvaranja, koje se može ukloniti tek kada obavite registraciju koja se plaća. Ipak, suma i nije toliko velika u odnosu na sve ono što ovo sjajno ostvarenje nudi.

Mladen STEPANOVIĆ

 
X-plore 1.51
Šta mislite o ovom tekstu?
Just-A-Clock 1.30
Bolt 2.31
SciLor’s GrooveDownloaderWM Alpha 6
Advanced SMS Preview

Platforma:
Symbian
Veličina:
968 KB
Cena:
Program je besplatan
Adresa:
http://www .lonelycatgames .com / ?app =xplore
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera