PD KUTAK<>
122010<><>

Quaker

Z ee mljoTRreSS

Ako ste želeli da brzo i lako simulirate zemljotres u Adobe After Effectsu, biće dovoljno da otpakujete i, što je preporučljivo, presnimite ovaj preset u istoimeni folder instalacije AE. Nakon toga, potrebno je u okviru projekta na izabrani klip (lejer) pozvati preset preko menija Animation –> Apply animation preset.

Na lejer će se primeniti tri efekta koji zajedno čine efekat zemljotresa. Za vas će biti najznačajniji oni za kontrolu magnitude i frekvencije potresa, čijim se menjanjem može proizvesti različit vizuelni utisak zemljotresa ili, recimo, kamere koju drže ruke koje se tresu. Kao i svakom drugom efektu, vrednostima se mogu dodeliti ključni frejmovi i tako se preciznije kontrolisati.

Treći efekat u ovom presetu je AE motion tile, koji je zadužen za kretanje kamere i dodavanje motion blura (ne zaboravite da omogućite njegovo prikazivanje). Za problem odsecanja ivica snimka prilikom njegovog trešenja koristi se mirror edges osobina motion tilea. Ako i dalje imate specifične probleme sa ivicama klipa, rešenje možete naći u help fajlu koji se nalazi u arhivi koju ste skinuli.

Quaker je veoma praktičan dodatak programu, sa jasno definisanom namenom. Pohvalićemo još i to što on simulira i mrdanje kamere napred-nazad, to jest po dubini scene.

Ognjen POPOVIĆ

 
RockMelt 0.8
LibreOffice 3.3.0 Beta 1
PhotoWipe 1.20
Calendar Builder 3.73, Photo Calendar Maker 1.55, Photo Collage Studio 4.2.12, My Photo Calendar & Cards 5.7.6, EZ Photo Calendar Creator 2 1.23, Simply Calenders 5.2, Broderbund Calendar Creator Deluxe 12.1
Incredible StartPage 0.9.11
Unwrella 2.11
Quaker
Šta mislite o ovom tekstu?
Mouse Gestures 2.1.0.3

Potrebno:
Windows, Mac OS X, Adobe After Effects 6
Veličina:
874 KB, 1 MB na HD-u
Cena:
preset je besplatan
Adresa:
www .scottfrizzle .com /uploads /files /filter _favorite _quaker .zip
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera