TEST FUN<>
072010<><>

360desktop 0.8.4

Panoramski pogled

Desktop iz dana u dana postaje sve zagušeniji, pa je potreba za većim monitorima koji su u stanju da prikažu veću rezoluciju, a samim tim i više ikonica na desktopu, sve veća. Programeri su se dosetili da naprave više radnih površina koje možete da menjate i tako svaku od njih rasteretite. Jedan u moru takvih i sličnih programa je i 360desktop. Za razliku od programa koji kreiraju četiri radne površine, ovaj programčić radi nešto drugo.

360desktop širi postojeći desktop i pretvara ga u panoramu, tj. proširuje radnu površinu u jednu veliku panoramnu površinu, pa samim tim povećava prostor na desktopu. Program funkcioniše tako što kada pomerite miš ka ivici ekrana, čini se kao da se desktop okreće u stranu gde vam je kursor. Pri startovanju programa u gornjem desnom uglu pojavljuje se mini-slajder, neka vrsta meni bara, koji je u stvari i „komandni centar”. U njemu možete videti koji je trenutni položaj vašeg ekrana na panorami, ručno skrolovati pogled, ubacivati nove teme, kao i razne dodatke i gadžete koji ulepšavaju ili pomažu pri radu.

360desktop nije nafilovan opcijama i sem podešavanja brzine skrolovanja, automatskog startovanja i skrivanja slajdera, kao i još nekih sitnih podešavanja ne donosi ništa pametno. Međutim, umesto toga, program implementira veoma dobru online podršku, pa u svakom trenutku možete skinuti novu temu, ubaciti neki link ili jedan od mnoštva gedžeta raznih namena. Uz sam program dolaze dve teme koje predstavljaju scene ispred Luvra i Notr Dama u Parizu. Trenutno se u opticaju nalazi nekoliko hiljada razičitih tema i taj broj raste svakodnevno. Teme su razvrstane prema kategorijama, pa ćete vrlo lako naći ono što vas zanima. Uz sve to, postoji i ugrađen sistem za pretragu, što dodatno olakšava pregled. Treba napomenuti i to da program dolazi u 32-bitnoj i 64-bitnoj varijanti, te treba obratiti pažnju na to prilikom preuzimanja, jer 32-bitna verzija neće raditi na 64-bitnom sistemu.

Pri testiranju programa nismo naišli na bagove. Ipak, prema mišljenju autora teksta, ovaj program služi za puku zabavu i ne može se koristiti u svakodnevnom radu. Svakako, može poslužiti kao prelazno rešenje ukoliko vam je desktop pretesan, a trenutno nemate novca za veći monitor.

Stefan ISIDOROVIĆ

 
Keybreeze 3.6
The Paper Pilots Screensaver 1.014
Clapometer 1.0.2
360desktop 0.8.4
Šta mislite o ovom tekstu?
NFS Disco 1.1
Dropclock 1.0.2

Potrebno:
Windows
Veličina:
9 MB, 9,12 MB na HD-u
Cena:
program je besplatan
Adresa:
www .360desktop .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera