TEST FUN<>
072010<><>

Keybreeze 3.6

Tastaturom do programa

Kako okarakterisati ovaj program? Kao zamenu za miša? Pomagalo bez kog se ne može? Ili, jednostavno, kao još jednu keylauncher aplikaciju? Istina nedvosmisleno leži u miksovanju svih dobijenih odgovora, a samo jedno je sigurno – od alata sličnog tipa glava vas neće boleti.

Keybreeze se nakon instalacije smešta u systray čekajući na komande. Pritiskom na „vrući taster” (u ovom slučaju to je ’;’) pred korisnikom iskače komandna forma u koju je potrebno upisati željenu frazu. Nakon pritiskanja tastera ’Enter’ program će izvršiti zadatu komandu.... Manje-više, ovo je standardni protokol za keylauncher programe, u koje spada i Keybreeze. Pravilnom primenom opisanog sistema korisnik dobija mogućnost ultrabrzog pristupa željenim resursima sistema, i to bez potrebe za listanjem menija, prebiranjem po ikonicama ili rulanjem miša po podlozi. Da stvar bude još bolja, programe koje želite da pokrenete ne morate nazivati punim imenima, već je dovoljno setovati vama smislen skup slova/brojeva (na primer, za Total Commander odredite skraćenicu TC ili Total).

Keybreeze dolazi sa solidnom bazom predefinisanih „značenja”, te očas posla možete otvoriti Word (ili druge elemente Officea), pristupiti sistemskim podešavanjima (na primer, sekciji Add or Remove Programs) ili jednostavno pozvati neku sliku, odnosno audio datoteku. Naravno, „prečice” možete i sami da definišete, jer ma koliko da je bogata ugrađena baza, ona ne može da zadovolji specifične potrebe baš svakog korisnika. Postupak dodavanja vrlo je jednostavan i može da se obavi na više načina, a najlakše je problem rešiti putem kontekstnog menija. Iz nekog fajl menadžera jednostavno odaberete željeni element sistema, pritisnete desni taster miša, odaberete opciju Add keyword to Keybreeze i u prozoru koji će se pojaviti upišete frazu kojom će se ubuduće izvršiti pozivanje.

Kao što smo već nagovestili, Keybreeze može da poziva programe, ali i druge činioce operativnog sistema. Pozivanje neke slike, tako, proizvešće automatsko otvaranje podrazumevanog grafičkog viewera, a slično je i sa MP3 numerama, recimo. Međutim, uz pomoć programa može se vršiti i pozivanje web sadržaja, obaviti kontrola plug-inova, a isto tako i izvršiti kontrolisanje makroa (postoji ugrađen svojevrsni makro editor).

Sve što smo do sada nabrojali ni izbliza ne predstavlja krajnji domet programa. Autor je našao mesta i za neke funkcije koje na prvi pogled ne spadaju u ostvarenje iz klase. Recimo, tu je veoma funkcionalan sistem schedule putem kog možete „zakazivati” izvršavanje naznačenih komandi. Potom, postoji razrađena metoda za postavljane kratkih poruka na desktop (notes), pa čak i „prišivanje” odgovarajućih remindera. Konačno, iz Keybreezea je upisivanjem odgovarajuće komande moguće izvršiti zamenu wallpapera. Mašala!

Vladimir PISODOROV

 
Keybreeze 3.6
Šta mislite o ovom tekstu?
The Paper Pilots Screensaver 1.014
Clapometer 1.0.2
360desktop 0.8.4
NFS Disco 1.1
Dropclock 1.0.2

Potrebno:
Windows
Veličina:
3,2 MB, 2,7 MB na HD-u
Cena:
program je besplatan
Adresa:
www .keybreeze .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera