PHONE ZONE<>
032010<><>

ABBYY FotoTranslate

Abbyy FotoTranslate je veoma zanimljiva aplikacija iz grupe koju do sada nismo opisivali na ovim stranicama. U pitanju je program koji će pre svega biti od pomoći ljudima koji dosta putuju, ali i onima koji dosta prevode. Naime, FotoTranslate predstavlja, jednostavno rečeno – rečnik. Međutim, u samom imenu krije se ona specifičnost koju drugi programi nemaju – mogućnost prevoda teksta sa fotografije!

To u praksi znači da je dovoljno da „uhvatite” fotografiju stranice nekog časopisa ili drugog dokumenta, zatim odaberete reč na fotografiji (ili više reči) koje želite da prevedete i FotoTranslate će ponuditi prevod reči, uz ispis kako se ona izgovara, kao i kojoj grupi pripada. Još zanimljivija primena je prilikom putovanja, kada je dovoljno da fotografišete natpise na aerodromu, u muzeju, pa čak i u restoranu i vidite šta određene reči tačno znače. Tako će vam snalaženje u nepoznatom gradu sigurno proći znatno lakše nego inače.

Podrška u jezičkom smislu nije ograničena samo na engleski i nekoliko najpoznatijih svetskih jezika, pa se tu pored nemačkog, italijanskog i španskog nalaze i ruski, poljski, ukrajinski i slovački.

Milan ĐUKIĆ

 
Jabra, Manhattan, Plantronics, i.Tech i Xwave bluetooth slušalice
Easy Today Launcher 1.1.0.2
Metrix 2.2
WordPress Android
ABBYY FotoTranslate
Šta mislite o ovom tekstu?
RAMBlow
OIShopping list

Platforma:
Symbian
Veličina:
400 KB
Cena:
9 evra
Adresa:
www .abbyy .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera