PHONE ZONE<>
022010<><>

Photoshop za iPhone

Adobe je obradovao sve vlasnike iPhone mobilnih telefona svojom svakako najpopularnijom aplikacijom Photoshopom. Još zanimljivije od činjenice da se ovaj alat pojavio na dobro poznatom telefonu jeste i to što je ovaj softver u ovoj verziji – potpuno besplatan.

Naravno, ne treba očekivati da će opcije Photoshopa za iPhone biti identične kao na računaru ili da će PS ponuditi sve ono što na raspolaganju imaju profesionalni dizajneri i ljudi koji obrađuju fotografije, ali je za aktivnosti „u pokretu” više nego dovoljan.

Za početak, tu su neke od standardnih opcija kao što su isecanje ili opsecanje slike, rotiranje i menjanje kolorne šeme. Na svaku sliku može se primeniti i neki od efekata kao što su Soft Focus ili Sketch, a tu su i dobro poznati Vignette ili Warm Vintage. Ipak, ono što će korisnike najviše oduševiti jeste činjenica da se sve radi prstom, pa tako opsecanje radite tako što sami nacrtate oblik koji vas interesuje, a isto tako i bojite ili označavate delove fotografije.

Ovo je samo jedan broj opcija koje na jednoj slici možete primeniti, ali još jednom podsećamo na to da ne očekujete previše od ovog softvera. Specifičnost Photoshopa za iPhone, ili je možda bolje reći opcija koja najviše „leži” ovakvom vidu aplikacije, jeste mogućnost da na www.photoshop.com otvorite svoj nalog i da tu „kačite” svoje fotografije i delite ih sa svojim prijateljima. Možda još važnije od toga jeste to da nalog ujedno služi i kao mesto za skladištenje fotografija i radova u slučaju da je memorija telefona prepunjena nekim drugim stvarima (kao što je, na primer, muzika), a photoshop.com omogućava čuvanje do 1000 objekata na jednom nalogu.

Ukoliko posedujete iPhone, ne preostaje vam ništa drugo nego da se zaputite na svoj iTunes i preuzmete Photoshop za svoj mobilni telefon.

Milan ĐUKIĆ

 
Nokia N900
HTC Tattoo
Knots
MemInfo.NET Standard 3.11
SPB Weather
Photoshop za iPhone
Šta mislite o ovom tekstu?
Battery Extender
Mobile TV3

Platforma:
iPhone
Veličina:
2,3 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
http://itunes .apple .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera