PHONE ZONE<>
022010<><>

SPB Weather

Jedan od najkompletnijih softvera za vremensku prognozu na mobilnim telefonima SPB Weather pojavio se 2010. godine u svojoj novoj verziji. Kako je praćenje prognoze putem mobilnih uređaja čak i u našoj zemlji postalo veoma popularno, ne sumnjamo u to da će SPB Weather zainteresovati veliki broj korisnika.

Ono što je najvažnije i što će biti jasno svima kada prvi put uključe SPB Weather jeste to da je program grafički vrlo napredan i da najviše podseća na mobilnu verziju Google Eartha, na primer. Na ekranu se na početku nalazi zemaljska kugla u potpunom 3D-u, a na korisniku je da rotiranjem Zemlje i zumiranjem dođe do željenog grada. Tvorci se hvale time da su uspešno uvezali 10.000 najvećih gradova sveta i da je njihov izgled precizno inkorporiran korišćenjem satelitskih slika.

Pored prikaza temperature u datom trenutku, zatim vremenskih prilika, vetra, pritiska i drugih podataka vezanih za vremensku prognozu, SPB Weather pruža informacije i o prognozi za narednih pet dana, o prilikama tokom jutra, popodneva i večeri za svaki od njih, kao i o okvirnoj prognozi za čitav mesec. Ukoliko ste redovan putnik u druge zemlje, obradovaće vas to što u program možete ubaciti do 10 omiljenih gradova i tako na lak način dobiti informacije o stanju u svakom od njih. Intiutivni interfejs programa omogućava da do željenih gradova dođete samo jednim klikom, kao i da nove gradove dodate ne samo po imenu već i po poštanskom broju ili GPS koordinatama.

Za one koji bi da se malo i zabave dok gledaju vremensku prognozu ostavljena je opcija posmatranja 3D Zemljine lopte, kao i zumiranja željenih delova kada se u realnom vremenu sa satelita preuzimaju fotografije vremenskih prilika (mahom mogućnosti padavina i oblaka).

Zanimljivo je i to da u okviru ovog programa postoji i „widget”, tačnije dodatak za osnovni ekran vašeg telefona, koji u svakom trenutku prikazuje trenutnu i očekivanu temperaturu tog dana. Tako, ako ste zavisnik od vremenske prognoze, ovo je pravi softver za vas.

Milan ĐUKIĆ

 
Nokia N900
HTC Tattoo
Knots
MemInfo.NET Standard 3.11
SPB Weather
Šta mislite o ovom tekstu?
Photoshop za iPhone
Battery Extender
Mobile TV3

Platforma:
Symbian
Veličina:
900 KB
Cena:
15 eur
Adresa:
www .spbsoftware .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera