PHONE ZONE<>
022010<><>

Knots

Knots, tačnije Nodi, kako se program zove u originalu na italijanskom, predstavlja korisnu alatku koja će biti od pomoći mladim goranima, kamperima ili nautičarima. Naime, u pitanju je svojevrsna mini-enciklopedija čvorova, uz pomoć koje se može naučiti kako se isti vezuju, ali i ponešto saznati o terminologiji i stručnim izrazima iz branše (ovo poslednje nalazi se u okviru sekcije Glossary).

Program pokriva izradu šest tipova čvorova (Stopper, Fisherman, Thumb, Loop, Shortening i Junction) i u svojoj bazi sadrži ukupno 31 različitu tehniku vezivanja. Način vezivanja svakog čvora dočaran je putem serije slika. One se mogu posmatrati pojedinačno, jer svaka praktično predstavlja po jedan potreban korak, odnosno u nekoj vrsti slideshow animacije, gde se vidi na koji način bi trebalo da teče akcija. S obzirom na to da su slike krupne, jasne i jednoznačne, autor se nije mučio oko ubacivanja tekstualnog objašnjenja za svaki korak. Umesto toga, o svakom čvoru (kao i o kategoriji kojoj pripada) možete pročitati neke zanimljive informacije – kako je dobio ime, za šta se najčešće koristi i tako dalje.

Zanimljivo je napomenuti to da autor u zbirci programa ima i onaj koji se bavi vezivanjem čvorova na kravatama (Tie knots, 6,43 MB). Organizacija i način upotrebe su slični, pa eto prilike da naučite sve o tome. Možda će vam tako nešto pre zatrebati nego sigurnosni čvor na patici za vreme džogiranja po parku.

Vladimir PISODOROV

 
Nokia N900
HTC Tattoo
Knots
Šta mislite o ovom tekstu?
MemInfo.NET Standard 3.11
SPB Weather
Photoshop za iPhone
Battery Extender
Mobile TV3

Platforma:
Windows Mobile 5/6, NET Compact Framework 3.5
Veličina:
5,7 MB
Cena:
program je besplatan
Adresa:
mypocketsoftware .jimdo .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera