TEST FUN<>
122009<><>

Farm Frenzy 3

Nakon jednog nastavka i jednog spin-offa (Farm Frenzy Pizza Party), izdavačka kuća Alawar se zvaničnim trećim nastavkom vraća svom niskoprofilnom hit serijalu menadžerisanja farme. Po jednostavnom receptu „ako je dobro ne diraj već ga samo učini većim i lepšim”, trojka bez problema nastavlja ovaj sjajni niz zaraznih igara namenjenih baš svim uzrastima.

Za one koji su propustili prethodne Farm Frenzy bisere sledi kratak crash course: na statičnom ekranu uzgajate životinje obezbeđujući im dovoljno trave za ispašu, a one vam zauzvrat daju određena dobra i sirovine (jaja, vunu, mleko...). Njih dalje ubacujete u nekoliko različitih procesorskih fabrika koje vam daju nove predmete za dalja ulaganja ili za prodaju u obližnjem gradu. Svakoj od fabrika, kao i pratećim elementima proizvodnje (kamion, helikopter, bunar, psi, mačke i drugo) moguće je, uz izvesnu novčanu naknadu, povećati efikasnost nadogradnjom. Cilj svakog nivoa jeste ispunjavanje zadate kvote po pitanju broja određenih predmeta, životinja ili finansija, čime dobijate preko potreban novac. Sami zadaci nisu teški za izvršavanje, ali, kao i ranije, poenta igre je ispunjavanje svih zahteva pre isteka vremena za zlatni pehar (što iziskuje mnogo kombinatorike, strategije i pravilnog upošljavanja dostupnih pogona i resursa).

Treći deo je ujedno i prvi koji ima kakvu-takvu okvirnu pričicu u serijalu. U ulozi ste simpatičnog devojčurka Skarlet koja će na nekoliko kontinenata pomagati svojim prijateljima-farmerima u nevolji i u isto vreme pokušavati da svrgne zlog i korumpiranog šefa Unije farmera, ili tako nekako. Irelevantna priča je tu samo da bi se lakše objasnila činjenica da je sada pred vama pet različitih farmi, i to svaka sa svojim specifičnostima (i sa onom na Severnom polu kao glavnom zvezdom igre).

Pored različitih lokacija, ostale izmene odnose se na ubacivanje nekoliko novih stvari i na blage modifikacije onih već poznatih. Najveća novina jeste inkubatorsko postrojenje, koje omogućuje „proizvodnju” živine iz običnih jaja bez potrebe za novčanim ulaganjima. Pored toga, tu je još nekoliko standardnih radionica za proizvodnju (prodavnica suvenira, krojačka radnjica, pekara...), ali i neke netipične (kao što je ona za kićenje uhvaćenih životnja i njihovu dalju prodaju). Ostalo se odnosi na nekoliko prepravki originalnog gameplaya kao što su, na primer, psi koji će se sada odmah uhvatiti u koštac sa neprijateljskom životinjom (i otići sa ekrana), daleko šarolikija fauna ili početni kavezi koji su znatno manje efikasni u odnosu na one iz prethodnih igara. Sve to praćeno je simpatičnom grafikicom u koju je upregnuto daleko više razigranih animacija elemenata na ekranu (naročito pozadinskih, koji su do sada uglavnom bili statični), uz simpatičan dizajn životinja i zgrada i prijatnu muzičku pratnju.

Aleksandar DINIĆ

 
Farm Frenzy 3
Šta mislite o ovom tekstu?
QuantZ
Zuma’s Revenge!
Professor Heinz Wolff’s Gravity

Potrebno:
Windows, Pentium 3 / 1 GHz, 256 MB RAM-a, grafička kartica sa 16 MB VRAM-a
Veličina:
92,4 MB, 189,4 MB na HD-u
Cena:
10 dolara
Adresa:
www .alawar .com /game /farm -frenzy -3
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera