NA LICU MESTA<>
112009<><>

• Konsultantsko-revizorska kuća Deloitte objavila je listu od 50 kompanija sa najvećim rastom u sektoru IT na području centralne Evrope. Rangiranje firmi radilo se po principu rasta prihoda u poslednjih pet godina. Tri kompanije iz Srbije našle su se na ovoj listi: Execom na 10. mestu, MadNet na 39. mestu i Algotech na 43. mestu.

• JISA u saradnji sa evropskim institucijama organizuje 15. po redu takmičenje DISKOBOLOS, na kojem se biraju najuspešnija ostvarenja u primeni savremenih informatičkih rešenja. Nagrađivaće se radovi u kategorijama: proizvodnja, projektovanje, upravljanje, društvene delatnosti, finansije, zdravstvo, obrazovanje, usluge, stručni skupovi, RTV emisije, izdavaštvo i strani partneri. Prijave radova vrše se do 21. novembra na sajtu www.jisa.rs, a javna prezentacija užeg izbora biće održana 9. decembra.

• Firma KimTec od 1. novembra pokreće akciju gde će svaki kupac računara PC4FUN moći da kupi Beotel ADSL paket po ceni od 399 dinara mesečno, a uz računar se može pazariti i TFT monitor po veoma niskoj ceni od 7500 din.

• Evropski program podrške politike informaciono-komunikacionih tehnologija (ICT PSP) potpisala je ministarka za telekomunikacije Jasna Matić, čime je Srbija pristupila fondu EU, čiji budžet programa za konkurentnost i inovativnost (od 2007. do 2013. godine) iznosi 3,6 milijarde evra, a budžet za informacione tehnologije iznosi 728 miliona evra.

• Cisco Expo, jedna od značajnijih godišnjih konferencija u Srbiji iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, biće održana po deveti put u hotelu „Hyatt” u Beogradu 10. i 11. novembra. Učesnici će se upoznati sa novim Cisco rešenjima za različite sektore privrede, dostignućima i trendovima u mrežnim komunikacijama i informacionim tehnologijama.

• Laptop HP Pavilion Dv6 Entertainment PC biće inspiracija dizajnerki Dragani Ognjenović da napravi kolekciju Software, a revija te kolekcije (8. novembra) u okviru Beogradske nedelje mode biće ujedno i srpska premijera tog laptopa.

• IBM Forum 2009 održan je 19. oktobra u Beogradu, a organizator IBM na toj manifestaciji je predstavio koncept Smarter Planet, koji predstavlja skup novih poslovnih i informacionih koncepata i proizvoda.

• U hotelu „Continental” u Beogradu održana je treća regionalna ECDL konferencija, na kojoj su predstavljeni rezultati zemalja bivših jugoslovenskih republika, kao i drugih zemalja u regionu (Italija, Austrija, Mađarska, Rumunija).

• Deveta po redu Sinergija, manifestacija koju organizuje Microsoft, biće održana u Centru „Sava” od 17. do 19. novembra. Na više od 100 predavanja i demonstracija govoriće se (treba li uopšte sumnjati) o Windowsu 7, novom izdanju Windows Servera 2008 R2, novim razvojnim alatima Microsoft Officea i drugim MS temama.

Intel i Vlada Makedonije potpisali su dva ugovora kako bi u školama pomogli razvoj modela obrazovanja e-Learning, koje podrazumeva obuku 1000 nastavnika, lokalizaciju i licenciranje materijala namenjenog e-Learning obuci i obezbeđivanje ostalih sredstava za takav vid nastave.

• Od 16. do 25. oktobra u šoping centru „Ušće” održana je Nedelja novih tehnologija. U okviru te manifestacije 22. oktobra je predstavljen i Windows 7, a na izložbi su prikazani i mali kućni roboti Robosapijensi i robotski kućni ljubimci Roboraptori.

S.K.

 
 AKTUELNOSTI
Classmate PC računari za školarce beogradskih opština

 TRŽIŠTE
(R)Evolucija izdavaštva (2): Sistem mikronaplate

 NA LICU MESTA
Otvaranje Canonovog predstavništva u Srbiji
Lexmark prezentacija
Otvaranje prodavnice Laptopcentar
Windows 7 događaji, Beograd/Njujork
EWE Roadshow Vojvodina, Ečka
Gigabyte prezentacija
Otvaranje memorijalne sobe Laze Ristovskog, Kraljevo
Ostali događaji, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 KOMPJUTERI I FILM
Cinemania 2009

 SITNA CREVCA
Matična ploča (2): Severni most
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera