NA LICU MESTA<>
112009<><>

EWE nas u zamak

EWE Roadshow Vojvodina, hotel „Kaštel”, Ečka, 8. oktobar

U predivnom ambijentu zamka „Kaštel” u Ečkoj (nalazi se svega sedam kilometara južno od Zrenjanina i 60 km severno od Beograda), kompanija EWE održala je još jednu u nizu svojih Roadshow manifestacija. Ideja da svojim partnerima predstavi novine vodećih svetskih proizvođača IT opreme tako što će skupove održavati na „domaćem” terenu još jednom se pokazala veoma dobro, s obzirom na to da je okupila veliki broj zainteresovanih.

Lokalnim partnerima i dilerima kompjuterske opreme na uvid su ponuđeni proizvodi kompanija Dell, Xerox, BenQ, K-World, Chieftec i Mio, a održane su i dve prezentacije. Na teren su prvo istrčali predstavnici Gigabytea, koji su prisutnima približili najnovija dostignuća ove kompanije, koja je, inače, dobro poznata i domaćim kupcima. Pričalo se o trećoj generaciji tzv. suvih kondenzatora koji su proizvedeni u Japanu i ugrađuju se u sve Gigabyteove proizvode, produžavajući im vek trajanja, zatim o oklopljenim feritnim jezgrima koja sprečavaju uticaj spoljnih elektromagnetnih dejstava, ali i o nižim RDS(on) MOSFET-ovima koji su zaslužni za smanjenu potrošnju i manju disipaciju toplotne energije. Čulo se i objašnjenje zbog čega je dodatan sloj bakra zaslužan za bolje odvođenje energije sa kritičnih delova ploče, ali i šta ova kompanija preduzima na planu softvera (prvenstveno programima za lak i bezbolan overkloking), kao i o poznatoj tehnologiji Dual BIOS koja eliminiše postupak neuspelog flešovanja.

U drugom poluvremenu glavnu reč na terenu vodila je kompanija AMD. Od gospodina Nedeljka Kovačevića saznali smo nešto više o aktuelnoj gami AMD procesora i njihovim prednostima u odnosu na konkurenciju, ali i o novim Phenom procesorima sa tri jezgra koji tek što se nisu pojavili na tržištu. Neizbežna je bila i priča o novoj kartici kompanije ATI – Radeon HD 5870, koja, pored toga što je prva DirectX 11 kompatibilna kartica, donosi i mogućnost rada u tzv. Eyefinity modu (omogućava povezivanje tri ili čak šest monitora u neku vrstu panoramskog moda i tako višestruko povećava radnu rezoluciju igara).

Nakon oficijelnog dela programa koji je trajao dobra dva i po sata, usledilo je neobavezno druženje, gde su svi prisutni još jednom mogli da se uvere u sve lepote zamka „Kaštel”, izgrađenog još 1820. godine. Organizatori su obezbedili i prigodnu banatsku zakusku, kao i poklone za učesnike.

Vladimir PISODOROV

 
 AKTUELNOSTI
Classmate PC računari za školarce beogradskih opština

 TRŽIŠTE
(R)Evolucija izdavaštva (2): Sistem mikronaplate

 NA LICU MESTA
Otvaranje Canonovog predstavništva u Srbiji
Lexmark prezentacija
Otvaranje prodavnice Laptopcentar
Windows 7 događaji, Beograd/Njujork
EWE Roadshow Vojvodina, Ečka
Šta mislite o ovom tekstu?
Gigabyte prezentacija
Otvaranje memorijalne sobe Laze Ristovskog, Kraljevo
Ostali događaji, ukratko

 KOMPJUTERI I FILM
Cinemania 2009

 SITNA CREVCA
Matična ploča (2): Severni most
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera