PD KUTAK<>
062009<><>

Free FLV Converter 1.6.10

Prebacivanje iz Flasha u normalan video

Da se ne lažemo, najjači aduti FLV formata jesu mala izlazna veličina kompresovanih fajlova i više nego zadovoljavajuća web podrška. YouTube, koji je sada već beskompromisan, jeste glavni krivac za znatan broj video fajlova koje sve veći broj korisnika čuva na svojim računarima. Jedini problem koji ovde nastaje jeste ne baš sjajna podrška za reprodukciju od strane popularnih plejera. Oni koji su specijalizovani upravo za tu radnju imaju zaista lošu sliku, tj. upravo onakvu kakva je u originalu (a možda i goru). Kvalitetniji plejeri poput VLC-a „omekšavaju” video sasvim zadovoljavajuće, ali često imaju problema sa premotavanjem neučitanog sadržaja. Kao što se lako može zaključiti, jedno od rešenja problema je konvertovanje ovakvih fajlova u one „komercijalnije” video formate.

Imajući u vidu to da je jedina funkcija koju program vrši već navedena u njegovom nazivu, autori se i nisu mnogo trudili oko interfejsa. Jednostavan listing fajlova koji će se konvertovati, tri komandna tastera, izbor destinacije i, najzad, postavljanje profila konvertovanja predstavljaju sve što Free FLV Converter nudi. Krajnje neočekivano, program ima čak 80 predefinisanih profila! Pored standardnih kompresija posvećenih konkretnom TV standardu (recimo, MPEG-PAL, MPEG-SECAM, MPEG- -NTSC...), podržani su svi veći hardverski uređaji. Na listi se mogu naći pripremljene vrednosti „promenljivih” za prebacivanje FLV filmova u BlackBerry čitljive formate, štivo za iRiver, HP, Zune i Apple uređaje, Nokia, LG, Motorola, Samsung i Sony-Erricson telefone, Xbox i PSP konzole, pa i u standardne PC formate – RM, OGG, WMA, MOV, AC3... S obzirom na to da čini tek nekoliko linija programskog koda, a predstavlja više nego koristan podatak za korisnika, ovde moramo pohvaliti i jednostavno procenjivanje izlazne veličine rekompresovanih fajlova. Za kraj je ostavljana mogućnost kreiranja jedinstvenog fajla od liste ulaznih, te tako lako i brzo možete napraviti kompilaciju omiljenih animacija za željeni plejer. S druge strane, jedini problem od kog Free FLV Converter boluje jeste užasno spor proces konvertovanja! U zavisnosti od izabrane izlazne forme, transfer spota od četiri minuta u nekim situacijama može potrajati i ceo čas!

Jeste da nema apsolutno nikakve veze sa ovim projektom, ali dok smo još u duhu preuzimanja YouTube filmića, bilo bi greota ne pomenuti vixy.net. Dati servis služi za direktno preuzimanje i konvertovanje sadržaja sa popularnog Google servisa i omogućava njihovo čuvanje u AVI, MOV, MP4 i 3GP formatima, pa čak i odvajanje audio signala i preuzimanje isključivo MP3 numera.

Miloš KNEŽEVIĆ

 
Fiddler 2
multiAVCHD 2.6 build 566
Universal Trainer
MusicBrainz Picard 0.11
Puran Defrag 6.0
Ares 2.1.1
Free FLV Converter 1.6.10
Šta mislite o ovom tekstu?
One Click Privacy 2.1
Prism for Firefox 1.0b1
Excellence 1.11
Fluid Mask 3

Potrebno:
Windows, Pentium 3 / 800 MHz, 512 MB RAM-a
Veličina:
10,9 MB, 34,1 MB na HD-u
Cena:
program je besplatan
Adresa:
www .topsevenreviews .com /free -flv -converter .html
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera