NA LICU MESTA<>
062009<><>

BSA je objavila da je procenat piraterije u Srbiji tokom 2008. godine zabeležio pad od dva odsto u odnosu na 2007. godinu. Gubici srpske privrede usled piraterije tokom 2008. godine, tvrdi BSA, iznose 99 miliona USD.

• U Palati Srbija 21. maja održano je srpsko finale Imagine Cupa 2009, takmičenja za studente koje organizuje Microsoft. Pobednički tim Brainwave studenata Mašinskog i Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu prikazaće svoj projekat „People to People Economy” na svetskom finalu početkom jula u Egiptu.

• 14. kongres JISA DICG biće održan u Herceg Novom od 7. do 14. juna, a svi učesnici kongresa mogu da prisustvuju i skupu South East European Forum ICT (SEFICT), koji će se održati 10. juna u Dubrovniku.

VIP i Odbojkaški savez Srbije i ove godine organizuju turnir „Vip Beach Masters”, šampionat Srbije u odbojci na pesku. Igraće se u tri grada (Beogradu, Nišu i Novom Sadu). Zainteresovani mogu naći više informacija na www.beachmasters.rs.

• 23. i 24. maja na Petrovaradinskoj tvrđavi organizovan je Baby Exit, a srebrni sponzor ovog festivala, firma CP Distribution, imala je tri štanda za IT obuku i nagrađivanje mališana opremom firme Genius.

• U toku je formiranje zajedničkog foruma grupa entuzijasta – overklokera iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore na adresi www.hwgurus.com/forum. Ovo je pokušaj da se okupe zainteresovani entuzijasti i da se zajedničkim snagama oformi što bolji overklok tim, jer zajedno mogu više na svetskoj HWBOT listi, a najbolji pojedinci predstavljaće ujedno i boje svoje zemlje.

IBM i Matematički fakultet u Beogradu potpisali su 19. maja sporazum o saradnji, kojim ovaj fakultet postaje član IBM-ove akademske inicijative (usavršavanje planova i programa, besplatan softverski alat, rad sa gigantom na projektima, seminari...).

• 18. maja na Fakultetu informacionih tehnologija u Beogradu proglašeni su pobednici takmičenja FIT eMaster 2009. Fakultet tradicionalno organizuje ovo takmičenje u izradi web prezentacija za učenike četvrtih razreda srednjih škola u Srbiji. Detaljne informacije o pobednicima možete naći na www.fit.edu.rs.

• Firma Desk je u saradnji sa Intelom napravila prvu domaću radnu stanicu baziranu na Intel Xeon (Nehalem) procesorima (matična ploča Intel S5520SC i dva četvorojezgarna Intel Xeon X5550).

• Firma ComTrade je od 11. do 15. maja organizovala edukativno-poslovnu manifestaciju Fabrika znanja, koja je održana u centru ove firme u Beogradu. Ovaj svojevrstan sajam imao je za cilj da svim zainteresovanim iz čitave Srbije pokaže i demonstrira današnja IT dostignuća. Poseban akcenat je stavljen na edukaciju osnovaca, srednjoškolaca i studenata, i to kroz brojne prateće manifestacije.

• Udruženim snagama MSI, Telenor i Pakom predstavili su kompletno mobilno rešenje – ukrstivši najnoviji ultratanki notebook MSI X320 sa Pakomovom akcijskom ponudom prodaje kroz njegove Shopove. Da budemo precizni - ako u naredna tri meseca pazarite ovaj notebook po ceni od 649 evra (uračunat PDV) i Telenor internet paket, internet saobraćaj u izabranom tarifnom paketu biće vam dupliran sledećih šest meseci.

S.K.

 
 AKTUELNOSTI
Zelene tehnologije
Reciklaža (elektronskog) otpada

 NA LICU MESTA
RAF Challenge 2009, finale
Mondrianisator, Noć muzeja
Pakom Networking Roadshow 09, Stanišići, BiH
SoftNET VoIP seminar
OpenOffice.org u Kragujevcu
Ostali događaji, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 KOMPJUTERI I FILM
„Terminator Salvation”
„Transformers 2”

 SITNA CREVCA
Grafički procesori (2)

 SERVIS
Vaš desktop na bilo kom PC-u (3)
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera