TEST FUN<>
062009<><>

Plants vs Zombies

Kada se vaša kuća negde u mirnom američkom predgrađu nađe na udaru hordi gladnih zombija, nikada ne biste pogodili šta će biti vaša poslednja linija odbrane. Plants vs Zombies je netipična tower defense igra, koja nastavlja nisku sjajnih, low profile igračkih bisera nalik Braidu i World of Goou i koja stiže iz Pop Cap Gamesa, developera koji se odavno specijalizovao za ovakve igre.

Mumlajuće napasti u PvsZ ne dolaze po unapred utvrđenoj vijugavoj ruti, već se direktno ustremljuju na svoj cilj duž nekoliko staza vašeg travnjaka (odnosno bazena i krova). Na vama je da na terenu razmestite svoje odbrambene biljke i dodatne alatke i da se nadate najboljem ishodu svakog napadačkog talasa. Iza ovog, naizgled jednostavnog koncepta krije se daleko kompleksniji strateški model, na koji utiče veliki broj faktora. Broj biljaka koje možete koristiti izvlačite iz poola od 40 uzoraka, a svaka od njih ima svoje specifičnosti koje različito utiču na različite vrste zombija (postoji mogućnost uvida u vrstu protivnika koji će vas spopadati na svakom pojedinačnom nivou).

Pored različitih osobina, svaku biljku odlikuje i cena (izražena u sunčevim zracima), kao i period regeneracije kada je možete ponovo kupiti. Jedinice se grubo mogu razvrstati u one pucačke, resursne (suncokreti i pečurke koji donose sunčanu valutu), odbrambene (hipnogljive i orasi-blokeri, na primer), ekstremno ofanzivne, koje nestaju sa ekrana kada iskoriste svoju specijalku (ljuta papričica koja spaljuje sve zombije u jednom redu ili ubitačni Doom Shroom koji se detonira kao mini-nuklearka)... Njima su suprotstavljene raspadajuće horde koje, takođe, krase međusobne razlike i različiti načini napada (pored klasičnih i nekoliko vrsta oklopljenih, tu su zombi atletičar koji preskače prvu biljku na koju naiđe, zombi penzioner(!) koji će načisto poludeti i duplirati brzinu svog napada nakon što mu uništite novine, džinovski Gargantuan koji od vaših biljaka pravi instant palačinke odvaljenim telefonskim stubom, a glavna zvezda je Majkl „Thriller” Džekson zajedno sa svojom plesnom trupom, koju poziva bilo gde na ekranu.

Gledano s tehničke strane, igra odiše neodoljivim šarmom, tako da se stiče utisak da su majstori iz Pop Capa uspeli da nadmaše sami sebe. Ultrasimpatična, koloritna, razigrana i kartunolika grafika se podrazumeva, svaka biljčica i zombi animirani su sa ogromnom pažnjom i gotovo da oslikavaju karakter svakog lika ponaosob. Progresom u glavnoj kampanji otvarate sijaset mini-igara i logičkih i survivor izazova. Tu je još i zen bašta u kojoj negujete biljke radi prodaje, gepek-prodavnica vašeg otkačenog komšije Dejva za kupovinu raznih dodataka, a posebne pohvale zaslužuje detaljni priručnik sa urnebesnim opisima svih biljaka i zombija.

Aleksandar DINIĆ

 
And Yet It Moves
Puzzle Quest: Galactrix
Plants vs Zombies
Šta mislite o ovom tekstu?
StarBlaze 2

Potrebno:
Windows 2000/XP/Vista, Pentium 3 / 1,2 GHz, 512 MB RAM-a, grafička kartica sa 128 MB VRAM-a
Veličina:
27 MB (demo), 65 MB na HD-u
Cena:
20 dolara
Adresa:
www .popcap .com /games /pvz
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera