TEST PLAY<>
042009<><>

Ultimate Band

Nekada smo u školi vežbali ritmičku gimnastiku, a danas se rekreiramo ritmičkim igrama. Omogućavajući igračima da ostvare snove o sopstvenom bendu, makar i virtuelnom, Rock Band i Guitar Hero načeli su novo poglavlje u igračkoj industriji, koje je i „malim privrednicima” omogućilo da zarade na raznovrsnim hardverskim dodacima. Očekivano, pojavljuju se igre sličnog koncepta, a jednu od zapaženijih potpisuje Disney Interactive.

Ultimate Band je dijetalna varijanta Rock Banda, koja će neiskusnim članovima porodice omogućiti da se na trenutak nađu u koži muzičke zvezde. Formiranje benda, koji se sastoji od frontmena, bubnjara, solo gitariste i basiste, prvi je korak u pohodu na svetske top-liste i obavlja se u tipičnom Diznijevom maniru – odaberete junake, obučete ih, sredite im frizure i krpice i žurka može da počne (grupije, terevenke u sitnim satima i podatne obožavateljke izbacite iz kombinacije). Instrumentima upravljate pomoću wiimotea i nunchuka na način koji je slikovito objašnjen u tutorijalu (zasad nema plastičnih instrumenata u ponudi, a po svemu sudeći neće ih ni biti). Pokreti variraju u zavisnosti od instrumenta i obuhvataju dvadesetak „manevara” različite složenosti, s tim što nisu svi implementirani podjednako uspešno. Sviranje bubnjeva je vrlo jednostavno, obuhvata nekoliko laganih pokreta koji se mogu lepo kombinovati. Gitara je nešto zahtevnija, ali i autentičnija, jer iziskuje pokrete koji odgovaraju „pravoj stvari”. Kod bas gitare primećujemo probleme sa pravovremenom detekcijom nekih složenijih manevara, dok u koži frontmena imamo najlakši zadatak: nažalost (ili na sreću?), mogućnost „živog” pevušenja nije predviđena, tako da se uloga lidera benda svodi na bodrenje muzičara glupiranjem u stilu dvorske lude.

Pored kontrola, za muzičku igru bitan je i izbor muzičkih numera. U džuboksu Ultimate Banda nalazi se sasvim pristojnih 40 melodija iz različitih epoha, od klasika kao što su „I Want You to Want Me” i „My Generation” do numera novijeg datuma kao što su „Somebody Told Me” i „Steady As She Goes”. Reprodukcija ovih numera varira u kvalitetu od jadne do odlične, a kao zanimljivost izdvajamo mogućnost „pičovanja” vokala, u zavisnosti od toga da li ste za frontmena izabrali mušku ili žensku osobu. To je originalna ideja i ukusan začin za ovu muzičku čorbicu. Tehnički kvalitet zvuka i grafike zaslužuje prelaznu ocenu.

Ultimate Band je dobar izbor za one kojima su Guitar Hero i Rock Band isuviše komplikovani, a poslužiće i kao osveženje za dečje „Smoki & Coca-Cola” žurke. Zahtevniji igrači teško će se pomiriti sa traljavim kontrolama.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Empire: Total War
World in Conflict: Soviet Assault
Command & Conquer: Red Alert 3: Uprising
Men of War
Warhammer 40.000: Dawn of War II
Necrovision
Tom Clancy’s: EndWar
Perimeter 2
Tom Clancy’s: HAWX
Grey’s Anatomy: The Video Game
Drakensang: The Dark Eye
Ceville
Watchmen: The End is Nigh – Part 1
Grand Ages: Rome
Halo Wars
Resident Evil 5
Guitar Hero: World Tour
Killzone 2
SimAnimals
Ultimate Band
Šta mislite o ovom tekstu?

Platforma:
Wii, NDS
Veličina:
1 DVD
Cena:
4999 dinara
Adresa:
disney .go .com /disneyinteractivestudios /ultimateband
Kontakt:
Extreme CC

68
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera