TEST FUN<>
102008<><>

Workrave 1.9.0

A sad – brojanje ovaca

Svedoci smo da je vreme provedeno za računarom relativna stvar i da zavisi od toga da li ste posmatrač ili konzument. Prvima minut traje čitavu večnost, dok drugima sat proleti za sekund. Zato s vremena na vreme valja odmoriti umorne oči, prste i druge delove tela... Ali, treba se toga setiti usred surfa, četa ili nivoa u igri. Odličan besplatan „doktor” koji će se brinuti da ne preteramo sa radom ili igrom, a pritom predložiti i po koju vežbu za opuštanje duše i tela, zove se Workrave.

Ako su podrazumevane vrednosti prekratke, može se prilagoditi vreme nakon kog počinje mikroodmor od pola minuta (micro break), uobičajeni odmor (rest break) i dnevni limit upotrebe računara. Mogu se još podesiti i način sprečavanja rada (bez restrikcija, blokiranje tastature i miša, ili isto to u kombinaciji sa sklanjanjem svega sa ekrana). Tu su još i zvučna obaveštenja, distribuirani rad u mreži (server-klijent varijanta, gde se svim klijentima tajminzi zadaju na serveru i za sve važe iste restrikcije), te broj vežbi koje će biti predložene za vreme odmora.

Može se aktivirati opcija izbora da li će se predlog za odmor prihvatiti, ignorisati ili odložiti, što je veoma korisno kada, na primer, tog momenta treba poslati izveštaj nervoznom šefu.

Ova alatka dobro će doći kako poslovnim korisnicima, tako i roditeljima koji treba deci da ograniče upotrebu računara, pod uslovom da dete nije haker pa pronađe način da zaobiđe restrikcije.

Aleksandar UROŠEVIĆ

 
Weather Watcher Live 6.0.0.61 Beta
Workrave 1.9.0
Šta mislite o ovom tekstu?
Napalm

Potrebno:
Windows, GNU/Linux
Veličina:
9,6 MB, 33 MB na HD-u
Cena:
program je besplatan
Adresa:
workrave .org
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera