TEST FUN<>
102008<><>

Weather Watcher Live 6.0.0.61 Beta

Kućna meteorološka stanica

Ne bismo želeli da zvučimo kao ptice zloslutnice, ali ova globalna promena klime (globalno otopljavanje, ako vam se tako više sviđa) ne može da izađe na dobro. Radioaktivni otpad, plastični otpaci, izduvni gasovi, tj. pojave koje progresivno utiču na situaciju, toliko su uzele maha da bi njihovo nabrajanje moglo da se smesti u poseban rečnik fraza i izraza. Nadamo se samo da će se čovečanstvo uskoro dozvati pameti i da će skrenuti sa pravca koji najkraćim putem vodi ka devastiranju lepe nam planete.

Posle ovakvog uvoda sigurno ćete posmisliti da je Weather Watcher Live neki program čija je namena „podizanje” svesti korisnika o akcijama koje su štetne za njegovu okolinu. Netačno! Ovo je još jedan od alata koji služi za prikupljanje i prezentovanje informacija o vremenskim (ne)prilikama širom sveta. Pomislićete, šta će vam sad tako nešto, kad pored brojnih widgeta, gadgeta i sličnih pomagala ne možete ni operativni sistem da butujete kako valja? E pa, u pitanju je najsveobuhvatnije ostvarenje u klasi, koje na jednom mestu nudi ama baš sve informacije koje bi ikad mogle da vam zatrebaju kada je meteorologija u kućnim uslovima u pitanju. Najlepše od svega jeste to što je sve dostupno bez čekanja i otvaranja browsera i specijalizovanih stranica (kao u slučaju konkurentskih ostvarenja), što je za krajnjeg korisnika besplatno i što je omogućen visok nivo konfigurabilnosti.

Weather Watcher Live 6 „napaja” se putem servisa WeatherBug (za razliku od prethodne iteracije koju je krasio „motor” kompanije The Weather Channel). Da biste primali informacije, potrebno je samo da odaberete meteorološku stanicu sa koje će se one „dovlačiti”. Ovde dolazimo do jedine zamerke koju možemo uputiti programu – za našu zemlju možete odabrati jedino stanice u Surčinu i Vršcu. Odlično, ako živite u blizini, ali nedovoljno precizno ako se nalazite u širem okruženju. Da bi vam podaci bili prezentovani, dovoljno je da pokazivač miša parkirate iznad komandne ikonice u systrayu. Čeka vas pravo iznenađenje, jer pred očima iskače prozorče koje je pretrpano korisnim podacima. Tu su: trenutna temperatura, subjektivna temperatura, vlažnost vazduha, barometarski pritisak, brzina i pravac duvanja vetra, podaci o izlasku/zalasku Sunca, predviđena minimalna/maksimalna temperatura, količina padavina... Da su još ubacili biometeorološke podatke, stvarno bi bilo previše. Međutim, ovo ni izbliza nije sve! Iz programa mogu da se pogledaju satelitski snimci i karte posmatranog područja, ali i da se dobije detaljna sedmodnevna vremenska prognoza. Sjajno!

Kao što možete videti iz naziva, Weather Watcher Live nalazi se u beta fazi razvoja, ali na njegov rad zaista nemamo nikakve primedbe. Ukoliko vam bude smetao podatak da se informacije o vremenu u našoj zemlji mogu dobiti samo sa dve stanice, preuzmite i instalirajte Weather Watcher 5.6.34 (2,1 MB). Servis The Weather Channel donosi znatno ekstenzivniju podršku za mesta u našoj zemlji, kao i desetodnevno predviđanje vremenskih prilika.

Vladimir PISODOROV

 
Weather Watcher Live 6.0.0.61 Beta
Šta mislite o ovom tekstu?
Workrave 1.9.0
Napalm

Potrebno:
Windows
Veličina:
3,5 MB, 9,7 MB na HD-u
Cena:
program je besplatan
Adresa:
www .singerscreations .com /Weather -Watcher -Live .asp
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera