CeDeTEKA<>
092008<><>

Multimedijalna gramatika engleskog jezika

Multimedijalni kursevi beogradskog studija Anima, jednog od najplodnijih domaćih izdavača multimedijalnog softvera za PC računare, projekat je na kom se intenzivno radi već više od osam godina. U tom periodu Anima je objavila preko šezdeset različitih naslova iz oblasti računarstva. Najnovija izdanja posvećena su učenju stranih jezika (serija Za početnike, koju ćemo predstaviti u sledećem broju).

Multimedijalna gramatika engleskog jezika koncipirana je slično ranijim izdanjima iz ove edicije. Program sadrži lekcije u formi video sekvenci (u ovom slučaju pretežno se radi o animacijama), praćene glasom predavača koji je sinhronizovan sa zbivanjima na ekranu. Sadržaj paketa odgovara potrebama učenika osnovnih i srednjih škola, osobama koje pohađaju kurseve, kao i onima koji žele da obnove teorijsko znanje. Disk je podeljen na 28 oblasti (vremena, primena modalnih glagola, pasiva i kondicionala, imenice, pridevi, članovi itd.), pri čemu je svaka oblast dalje podeljena na 10 do 20 pojedinačnih lekcija. Kompletan sadržaj izložen je u multimedijalnoj formi (video insert praćen glasom naratora), koja je upotpunjena pratećim tekstovima na engleskom i srpskom jeziku. Pored lekcija, na raspolaganju su i dve vrste testova – specijalizovani, koji se odnose na određenu gramatičku oblast i opšti, u kojima se upoređuju teme iz različitih oblasti.

Tehnička realizacija programa u skladu je s njegovom osnovnom namenom da brzo i jednostavno informiše čitaoca o osnovama gramatike najrasprostranjenijeg svetskog jezika – meniji i opcije su pregledni, tekst čitak i razumljiv, a kvalitet audio-vizuelne prezentacije na najvišem nivou. Treba napomenuti i to da, zbog želje da se ova problematika na što jednostavniji način približi najširoj grupi korisnika, pojedine oblasti engleske gramatike nisu obrađene, što je „nedostatak” koji će autori ispraviti u sledećem, dopunjenom izdanju.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Britannica Concise Encyclopedia 2008
TheSkyX Student Edition 10
Multimedijalna gramatika engleskog jezika
Šta mislite o ovom tekstu?

Potrebno:
Windows, Pentium, 64 MB RAM-a
Veličina:
1 CD, 0 MB na HD-u
Cena:
1199 dinara
Proizvođač:
Anima
Kontakt:
Extreme CC
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera