TEST FUN<>
082008<><>

Desktop Lighter 1.3

Osvetljavanje „na brzaka”

Podešavanje inteziteta osvetljenosti ekrana iz operativnog sistema Windows može se, kao što vam je dobro poznato, obaviti na više načina. Nekoliko klikova mišem i eto kontrolne forme drajvera za grafičku karticu, vešt pokret rukom i prst je već na dugmetu koji poziva meni na monitoru, a ne treba zaboraviti ni to da programi za reprodukciju video sadržaja ovakve i slične komande već sadrže... Sve je to u redu, a šta ako poželite sistem za regulisanje osvetljenja koji će u isto vreme biti krajnje jednostavan za korišćenje i implementiran na nivou celog operativnog sistema?

Desktop Lighter jedno je od rešenja koje se u ovakvim situacijama može upotrebiti. Program „čuči” u systrayu i samo čeka da pritisnete naznačenu kombinaciju tastera (’Ctrl’, ’<’ i ’>’) kako bi korigovao osvetljenje. Pri tom upravljački meni (da ne kažemo OSD) ne „iskače” na ekranu, ali ako baš hoćete, vertikalni slajder može se pozvati dvoklikom na komandnu ikonicu. Eto još jednog načina za jednostavno podešavanje vrednosti.

Program nema nikakavih dodatnih mogućnosti i, osim inteziteta osvetljenosti, ne može da se bavi ostalim elementima prikaza. Ako vam slučajno baš tako nešto treba, onda preporučujemo da probate Display Tuner (www.nicomsoft.com/dtuner, 709 KB). U pitanju je besplatno ostvarenje koje nudi definisanje kolornih profila i znatno veći broj opcija sa kojima možete da se „igrate”.

Vladimir PISODOROV

 
CursorUS 1.9
Desktop Icons Arranger
Desktop Icon Toy 3.1
WindowStudio 1.3
Desktop Lighter 1.3
Šta mislite o ovom tekstu?
Desk Drive 1.1
DesktopEarth 2.1

Potrebno:
Windows XP/2003/Vista
Veličina:
505 KB, 941 KB na HD-u
Cena:
program je besplatan
Adresa:
www .dimxsoft .com /dlighter
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera