NA LICU MESTA<>
072008<><>

Najglavnija radnja

Otvaranje vodeće Telenor prodavnice, Beograd, 18. juna

U sredu 18. juna imali smo priliku da prisustvujemo promociji novog prodajnog mesta mobilnog operatera Telenor u Beogradu. Na adresi Knez Mihajlova 24 otvorena je vodeća, flagship, prodavnica ovog operatera koja je po primenjenim tehničkim i dizajnerskim rešenjima jedinstvena u svetu.

Prvo što se uočava po ulasku u prodavnicu jeste futuristički enterijer koji se odlikuje belim površinama i crnim, minimalističkim nameštajem zaobljenih ivica koji simbolizuje digitalni signal, izrađenim od veštačkih materijala koji se odlikuju dugotrajnošću i lakoćom održavanja i time oslikavaju svest Telenora o zaštiti životne sredine. Posebno interesantan deo enterijera radnje jeste digitalno nebo, matrica plavih LED dioda koja prikazuje različite motive.

Međutim, „svemirski” enterijer radnje ne bi bio potpun bez, za naše prilike, revolucionarnog rešenja za prezentaciju ponude firme. Posetiocima ove prodavnice Telenor je pružio nekoliko zanimljivih mogućnosti. Za informisanje o ponudi Telenora, korisnicima na raspolaganju stoje zidni displeji od kojih neki imaju fiksan sadržaj, dok su drugi osetljivi na dodir i omogućuju posetiocima da se podrobno informišu o pojedinim delovima sveukupne Telenorove ponude. Svaki model mobilnih uređaja koji se mogu nabaviti u radnji moguće je na licu mesta isprobati, dok je putem dva laptop računara omogućen i pristup Internetu što je ujedno i demonstracija mogućnosti 3G mreže. Za prolaznike koji nemaju nameru da ulaze u radnju, Telenor je obezbedio interaktivni izlog. Radi se o panelu sa pozadinskom projekcijom koji je osetljiv na dodir, putem kog je moguće dobiti opštije informacije o Telenoru i njegovoj ponudi, a takođe i prekratiti malo vremena igrajući se.

Međutim, posetioci radnje će sigurno primetiti jedan „nedostatak” – odsustvo brošura koje se mogu poneti sa sobom. Imajući u vidu mnogobrojne probleme vezane za zaštitu životne sredine, Telenor je odlučio da posetiocima omogući da sami kreiraju brošure birajući aspekte ponude koji ih interesuju putem posebnog displeja osetljivog na dodir i da ih, potom, na elegantno maskiranom štampaču odštampaju na recikliranom papiru.

Na kraju, ukoliko ste odlučili da postanete korisnik ovog operatera, možete da obezbedite sebi malo privatnosti u posebnom separeu radi konsultovanja sa osobljem i potpisivanja ugovora.

Bojan ŽIVKOVIĆ

 
 AKCIJE
SK Case Chase: Kućište „Disco Box”

 AKTUELNOSTI
Lokalizacija slobodnog softvera na srpski jezik

 TRŽIŠTE
Intel Atom platforma i konkurenti

 NA LICU MESTA
Disney Interactive Studios / Extreme CC konferencija
Ultimate Coding Challenge 2008, ETF
Sony Ericsson konferencija
Alti seminar, Ohrid
Otvaranje vodeće Telenor prodavnice
Šta mislite o ovom tekstu?
New Media Festival, Cinema City, Novi Sad

 KOMPJUTERI I FILM
Kung fu panda
Letopisi Narnije: Princ Kaspijan

 SITNA CREVCA
Modulator-demodulator – modem

 SERVIS
Višejezgarni procesori i paralelno programiranje
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera