CeDeTEKA<>
022008<><>

Mudrica i Ostrvo s blagom

U katalozima novih kolekcija zabavno-obrazovnih igara kojima nas niška Nivebia neumorno zasipa tokom proteklih nekoliko meseci pojavila su se dva nova tematska multimedijalna kompakt diska sa zbirkama jednostavnih, ali zabavnih video igara za razvoj psihomotornih i intelektualnih sposobnosti najmlađih kompjuteraša.

Ostrvo s blagom je kolekcija koju čini 14 kratkih Flash igara raznovrsnog karaktera, koje su namenjene deci predškolskog i ranog školskog uzrasta. Dominiraju igre koje podstiču kreativnost, likovno izražavanje, logičko razmišljanje, brzo opažanje detalja, preciznost i dobre reflekse. Koncepcijski, igre su jednostavne i lako razumljive – postoje bojanka, nekoliko vrsta slagalica i varijante popularnih „mozgalica” i arkadnih igara (Tanks, Arkanoid, Lines) kao i nekoliko originalnih igara koje doprinose raznovrsnosti. Upravljački interfejs je jednostavan i zasniva se na upotrebi miša i kursorskih tastera, a sadržaj i način igranja pojašnjeni su kratkim uputstvom.

U paketu Mudrica takođe se nalazi 14 mini-igara, ali pretežno logičkog karaktera. Prva na listi je klasična bojanka, a slede crtanka s interesantnim likovima i zanimljivim pozadinama i logička varijanta popularne Zmijice. Naročito su zanimljive misaone igre zasnovane na popularnim slagalicama i pojednostavljena varijanta šangajskog Mahjongga. Ništa manje interesantne nisu ni premetalice i skrivalice, kao ni Cevovod, uspešan klon legendarnog Pipelinea (brzo slaganje vodovodnih cevi različitog oblika, pod pritiskom nadolazeće vode). Korisnički interfejs oba programa može da se pohvali izuzetnim dizajnom, dopadljivom muzičkom podlogom i animacijama koje drže pažnju deteta.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Learn to Speak English 9
EyeSpeak: English
AutoKatalog 2007
Mudrica i Ostrvo s blagom
Šta mislite o ovom tekstu?

Potrebno:
Windows, Pentium 3 / 533 MHz, 64 MB RAM-a
Veličina:
po 1 CD, 0 MB na disku
Cena:
500 dinara po disku
Adresa:
www .juniormedia .net
Kontakt:
Extreme CC
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera