NA LICU MESTA<>
122007<><>

Uzmite mene!

JobFair 2007, tehnički fakulteti, 5–6. novembra

U svečanoj sali građevinskog fakulteta održan je treći po redu sajam zapošljavanja za studente tehnike, pod nazivom „JobFair”. Sajam su i ovoga puta organizovale studentske organizacije EESTEK (http://eestec.etf.bg.ac.yu) i BEST (http://www.best.org.yu). Iako je prošlogodišnji sajam smatran izuzetno uspešnim i dobro organizovanim, ovogodišnji ga je prevazišao u svakom pogledu.

Zvanično, mesto održavanja bila je Svečana sala Građevinskog fakulteta, međutim, zbog velikog broja kompanija učesnica, sajam je zauzeo kompletan centralni deo prvog sprata zgrade tehničkih fakulteta. Na sajmu su učestvovale 42 kompanije među kojima su Microsoft, CocaCola, Pexim, Telekom Srbija, Telenor... a neke od kompanija pojavile su se na sajmu sa ciljem da zaposle nekoliko stručnjaka odjednom (čak 10). Ove godine je, pored ponuda za posao, bilo kompanija koje su bile zainteresovane i za nesvršene studente sa ciljem njihovog stručnog usavršavanja i usmeravanja i stalnog zapošljavanja nakon toga. Iz ovog razloga, ovogodišnji sajam bio je znatno interesantniji i studentima.

U dva dana, koliko je sajam trajao, kroz „sajamski prostor” prošlo je oko 4000 posetilaca. Pored direktnog kontakta sa predstavnicima kompanija, posetioci su mogli da ostave svoj CV (Curriculum Vitae) na nekom od 20 računara koji su postavljeni sa tim ciljem. Podnete biografije su „skladištene” u bazi podataka koja je preko Interneta konstantno bila dostupna kompanijama. I nakon zatvaranja sajma, do 15. novembra, posetioci sajta su naknadno mogli da ostave svoje CV-jeve. Nakon zatvaranja baze, u njoj se nalazilo oko 2000 biografija. Kompletna baza biće dostavljena svim kompanijama učesnicama u vidu CD-a u slučaju naknadne potrebe za kadrom.

Organizacija sajma bila je veoma dobra. Na ulazu u zgradu bio je postavljen info pult koji je zainteresovane usmeravao na mesto održavanja, a na samom sajmu su postojala još četiri pulta na kojima su posetioci mogli da dobiju sve željene informacije kao i katalog informacija o svim kompanijama učesnicama, njihovoj delatnosti i kadru za koji su zainteresovane.

Prošle godine je, neposredno nakon sajma, zaposlenje našlo tridesetak stručnjaka iz različitih oblasti. Ukupan „skor” sigurno je veći, jer su kompanije i tokom godine zapošljavale osoblje iz baze.

Ono što dosad nije naglašavano jeste da je kompletna organizacija sajma, počev od fizičkih radova na pripremanju sajamskog prostora, sve do organizacije sponzorske podrške i saradnje sa kompanijama, bio u rukama studenata, članova pomenutih organizacija.

Nebojša BOŽIĆ

 
 AKCIJE
SK Case Chase: Kućište „Sunđer Bob”

 NOVE TEHNOLOGIJE
Plenoptičke 3D fotografije
Interaktivni roboti (2)

 NA LICU MESTA
Konkurs za zgradu Ministarstva za dijasporu na ostrvu Srbija u Second Lifeu
JobFair 2007
Šta mislite o ovom tekstu?
KONTEH 07, Novi Sad (najava)
ArtTech 2007 finalno veče, Pančevo (najava)

 KOMPJUTERI I FILM
„Beovulf”
„Hitman”
„Aliens vs Predator 2”
„Zlatni kompas”

 SITNA CREVCA
Igrački kontroleri

 SERVIS
Overklokovanje procesora i memorije (2)
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera