PHONE ZONE<>
022007<><>

scnR

Kamera na vašem mobilnom telefonu do sada je služila za različite stvari – svoju osnovnu namenu fotoaparata odnosno video-kamere, ali i za pregršt drugih ostvarenih kroz različit softver – služila je za zaštitu od krađe, igranje raznoraznih igara, pa čak i izračunavanje visine određenih objekata. Sada je došlo vreme da, koristeći program scanR (skener), vaša kamera postane i kompletan skener, kopir i faks uređaj.

Naime, scanR koristi mogućnosti vašeg mobilnog telefona kako bi ga pretvorio u multifunkcijski uređaj. Faks već praktično imate samim tim što posedujete SIM karticu, a tu je i opcija kopiranja. Samo vam još nedostaje skeniranje, a to ovaj program upravo i donosi. Pre nego što počnete sa radom, potrebno je da odredite da li skenirate dokument, vizitkartu ili eventualno tablu (Whiteboard) sa planovima, crtežima dijagramima i slično. Kada to uradite, program prelazi u naredni mod koji vam omogućava da pratite i upravljate skeniranjem, što će konačno dovesti do toga da skenirani materijal možete da snimite u memoriju telefona. Nakon toga ga možete kopirati ili, koristeći neki od načina povezivanja sa računarom, sav taj sadržaj i štampati odnosno doštampavati. Ulazeći u specijalnu sekciju aplikacije, omogućeno vam je i da sav skenirani sadržaj dalje prosleđujete faksom na bilo koje brojeve telefona, što se pokazalo izuzetno korisnim kada, recimo, morate da pošaljete neka dokumenta koja su vam u torbi koju nosite sa sobom, a vi ste recimo daleko od kancelarije na nekom sastanku.

Baza programa koja se bavi manipulacijom vizitkartama tu je da vam pomogne u sortiranju i pretraživanju kartica koje potom možete prebacivati u neke druge foldere, slagati ih po firmi, imenu, prezimenu, broju telefona i mnogim drugim parametrima.

ScanR je sa te strane, imajući u vidu sve njegove opcije, prilično jasno usmeren i definisan program okrenut isključivo biznis korisnicima kojima su ovakve funkcije multifunkcijskih uređaja potrebne „uvek i svuda”. Oni će svakako znati da ga cene, možda i pored nešto veće količine novca koju je potrebno izdvojiti za njega.

Milan ĐUKIĆ

 
Reporo
Mobizines
scnR
Šta mislite o ovom tekstu?

Platforma:
Symbian
Veličina:
459 KB
Cena:
11 evra
Adresa:
www .getjar .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera