PD KUTAK<>
012007<><>

Auto Gordian Knot 2.37b

Kad već pričamo o jednostavnim alatkama za konverziju video-zapisa, ne možemo a da ne pomenemo jedinstveni Auto Gordian Knot. U pitanju je jedan od najčešće korišćenih programa u klasi, veoma je jednostavan za upotrebu i, što je veoma važno, potpuno je besplatan za krajnjeg korisnika. Poslednja stabilna verzija nosi oznaku 2.27, mada je sa oficijelnog sajta moguće preuzeti beta „zakrpu” koja jezgro programa podiže na verziju 2.37.

Auto Gordian Knot je prvenstveno namenjen izradi AVI datoteka kompatibilnih za reprodukciju u klasičnim standalone uređajima (otuda i postojanje specijalne podrške za ESS i MTK čip-setove) odnosno bekapovanje materijala u XviD/DivX format. Pored procesiranja DVD-Video sadržaja (čitaj: VOB/IFO fajlova), tu je i potpuna podrška za rad sa MPEG datotekama (podržani su MPEG-1, MPEG-2, TS i DV fajlovi), ali i opcije za procesiranje (tačnije, rekompresiju) AVI datoteka. Rad u programu do te mere je pojednostavljen da se od korisnika traži prolaženje četiri jednostavna koraka na putu do stizanja do izlaznih rezultata. Ono što će manje iskusne posebno obradovati jeste podatak da je program „očišćen” od nepotrebnih funkcija te da sadrži samo one osnovne (kombinacijom tastera ’Ctrl+F9’ može da se pozove”skriveni” panel sa dodatnim opcijama). Međutim, čak i pored toga, Auto Gordian Knot u većini slučajeva daje besprekorne rezultate, što ga ističe u prvi plan i čini najozbiljnijim kandidatom kada je na izlazu potrebno dobiti kvalitetne AVI datoteke. Od pratećih opcija valja još istaći mogućnost Batch procesiranja, kao i postojanje Preview prikaza koji jednoznačno može da pokaže kako izabrane opcije utiču na strukturu izlaznog materijala.

Za sve potencijalne korisnike od velikog značaja biće i podatak da autorski tim redovno radi na implementiranju novih opcija i mogućnosti koje se distribuiraju (uglavnom) u obliku „zakrpa” (automatizovana instalaciona rutina zadužena je za „osvežavanje” programskog jezgra bez prethodne reinstalacije). Program se može preuzeti sa adrese www.autogk.me.uk (11,2 MB)

Vladimir PISODOROV

 
Ekstenzije koje razvoj znače
Total Movie Converter
Auto Gordian Knot 2.37b
Šta mislite o ovom tekstu?
Okoker Mp3 Splitter 1.2
Business Card Designer Pro 4.2
TUGZip 3.4
MusiCat 1.03
HTML Guard 2.33
PiXPO 3.0.2.4
Gigaget
IceChat 7.0
Error Doctor 2007 1.4
FastStone MaxView 1.8
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera