PHONE ZONE<>
112006<><>

Monkey on Your Back

Monkey on Your Back (MOYB) jeste najnovije kreativno ostvarenje razvojne kompanije Capybara. Sudeći po samom naslovu, možete zaključiti da su se programeri potrudili da ova igra bude nešto novo, sveže i do sada neviđeno na tržištu zabave za mobilne telefone.

Izvođenje Majmuna na krkačama (u slobodnom prevodu) veoma je interesantno i originalno. Priča je zasnovana na majmunčetu koje, zbog određenih ispitivanja i testiranja koja su na njemu vršena, dobija mogućnost da prostim penjanjem na ramena druge osobe tu istu osobu mentalno kontroliše. Koristeći svoju svakako unikatnu mogućnost, kao i sposobnost penjanja po plafonu i slično, slatko majmunče ima samo jedan cilj – da pobegne iz laboratorije na slobodu, pri tom izbegavajući hvatanje, ali i brojne zamke.

Pohvalno je to što su programeri ubacili dovoljno mogućnosti za snimanje pozicije tokom svih nivoa jer će se događati da na kasnijim mapama vrlo lako prerano okončate svoje igranje. Neće vam se činiti tako kada počnete s prvim nivoom jer je on, kao i nekoliko narednih, izuzetno prost, ali će već od druge polovine igre, MOYB postaviti neke prilično teške zadatke pred vas. Imajući to u vidu, možete pomisliti da je igra posebno „ozbiljna” i na trenutke dosadna (mada još uvek ima to čudno ime koje nosi), ali ona nije takva – konstantno će vas, sve vreme igranja, zabavljati humorističke situacije i opaske glavnih aktera koje će vas sasvim sigurno nasmejati.

Grafika u igri je prilično dobra, lepo nacrtana i fino obojena. Doduše, nemojte očekivati previše od jedne „desno skrolujuće” platformske igre, ali sve ono što ćete videti, sigurno će vam se dopasti. Muzika je prilično dobrog kvaliteta i doprinosi dobroj atmosferi.

Monkey on Your Back je svakako unikatna igra u žanru sličnih koje se pojavljuju svakodnevno za raznorazne mobilne platforme. Capybara je još jednom pokazala da je trenutno jedna od najperspektivnijih programerskih kuća na tržištu i željno iščekujemo njene naredne projekte.

Milan ĐUKIĆ

 
Monkey on Your Back
Šta mislite o ovom tekstu?
Brain Juice
Domino Quake

Platforma:
Java
Veličina:
350 KB
Cena:
7 evra
Adresa:
www .capybaragames .com

Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera