TEST PLAY<>
112006<><>

Championship Manager 2007

Nova fasada, redizajniran interfejs, odlične statističke alatke i mogućnost simultanog vođenja kluba i nacionalne selekcije po izboru jesu glavne inovacije kojima Eidos pokušava da Championship Manager učini dostojnim imena koje je svojevremeno proslavio Sports Interactive.

Dok Football Manager suvereno vlada žanrom menadžerskih simulacija, Champinship Manager nastavlja put utabanom stazom alternativnog programa koji cilja manje studiozne igrače – one koji nemaju dovoljno vremena ili strpljenja da uživaju u hiperrealističnoj simulaciji. Ispod površine, ipak, CM krije dovoljno „sitnih crevaca” koja još uvek nisu idealno uklopljena, ali potvrđuju opredeljenost programerskog tima Beautiful Games Studiosa da očuva „večiti rivalitet” s Football Managerom.

S tehničkog aspekta, CM 2007 nije mnogo napredovao, izuzimajući bolje skinove i konfigurabilni shortcut bar koji se pojavljuje kada se kursor pomeri blizu leve ivice ekrana (na njemu se može naći dvadesetak prečica, od kojih se deset mogu vezati za odgovarajuće tastere). Ovakvo rešenje omogućuje pokretanje najkorišćenijih opcija bez upotrebe miša i „prekopavanja” menija.

Intuitivan interfejs ne znači mnogo ako nije praćen solidnim engineom koji kontroliše tok meča i taktičke kombinacije. Programeri tvrde da su uspeli da otklone većinu problema na koje su se žalili igrači u prošlom izdanju (koje je, da podsetimo, napravilo džinovski napredak u odnosu na CM05). U taktičkoj sferi ima nekoliko inovacija od kojih je najznačajnija mogućnost pojačanog pritiska na određene igrače suparničkog tima. To vam pruža mogućnost da igraču koga ne volite bukvalno zagorčate život na terenu, naterate ga da pravi greške i olakša vam posao.

Za bolji uvid u učinak tima predviđena je nova opcija Match Analysis, verovatno najznačajnija inovacija u ovogodišnjem izdanju Championship Managera. Ova detaljna statistička analiza pruža mogućnost analize bukvalno svih ključnih, kao i manje bitnih aspekata odigranih mečeva. Na taj način dobija se gomila korisnih informacija koje se mogu iskoristiti tokom planiranja taktike za naredne mečeve, ali i direktno upoređivanje igrača i lakše uviđanje „slabih tačaka” u timu koje se moraju popuniti dovođenjem novih igrača ili internom preraspodelom. Jasno je da ova opcija ne bi mogla da funkcioniše da prethodno nisu izvršena radikalna poboljšanja enginea. Vreme će pokazati da li je ovo samo pucanj iz prazne puške ili oružje kojim će Eidos krenuti u frontalni napad.

Championship Manager 2007 nije velik, ali je svakako važan korak unapred. U sledećem izdanju voleli bismo da vidimo novu grafičku podlogu koja bi trebalo da označi i konačni raskid s prošlošću i kompleksima starog CM-a.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Battlefield 2142
Silent Heroes
Caesar IV
FIFA 07
NBA Live 07
Heroes of Annihilated Empires
Lego Star Wars II: The Original Trilogy
Open Season
ParaWorld
Stronghold Legends
Garfield: A Tail of Two Kitties
Desperate Housewives
Microsoft Flight Simulator X
Warhammer 40.000: Dawn of War - Dark Crusade
Championship Manager 2007
Šta mislite o ovom tekstu?
Scarface: The World is Yours
Mage Knight Apocalypse
Just Cause
Joint Task Force
Broken Sword: The Angel of Death
Football Manager 2007

Platforma:
PC
Potrebno:
Pentium 3/1 GHz, 256 MB RAM, DirectX 16 MB VRAM
Poželjno:
Pentium 4/2 GHz, 512 MB RAM
Veličina:
1 CD
Adresa:
www .championshipmanager .co .uk

76
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera